Cea de-a 5 - a ediţie a forumului internaţional Building Health, eveniment dedicat construcţiilor din sănătate şi arhitecturii medicale, face parte în acest an din cadrul ROHO 2019 - Convenţia Română a Spitalelor, care va avea loc pe 26 şi 27 septembrie, la Pullman Hotel - World Trade Center din Bucureşti, reunind constructori şi arhitecţi cu proiecte medicale, investitori publici şi privaţi din sănătate, manageri de spitale, manageri de proiecte şi companii cu soluţii pentru spaţiile medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La primele 4 ediţii Building Health Bucharest International Forum au participat peste 1000 de invitaţi din peste 30 de ţări, reuniţi la Bucureşti de tema calităţii spaţiului medical.

Forumul Building Health este organizat de BORO PR & COMMUNICATION, în parteneriat cu ORDINUL ARHITECŢILOR DIN ROMÂNIA şi COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA.

Din programul ediţiei 2019:

Ahmet Azakli, Project Manager, Synergy Construct

Având 15 ani de experienţă în Managementul Internaţional al Proiectelor de Construcţii, a preluat anumite roluri-cheie în cadrul parteneriatului public-privat bazat pe dezvoltarea spitalelor orăşeneşti din Turcia. Primul proiect deschis, Yozgat City Hospital, a avut un buget de 140 de milioane de euro, iar cel de-al doilea – Istanbul-Ikitelli Hospital a reprezentat o investiţie de un miliard de euro. În prezent, Synergy Construct construieşte Enayati Medical City, prima instituţie medicală integrată pentru îngrijirea vârstnicilor din România.

Dan Doroftei, Director de Dezvoltare al Enayati Medical City

Are peste 10 ani de experienţă în dezvoltarea proiectelor de sănătate şi îngrijire pentru bătrâni, în România şi în Statele Unite. Enayati Medical City este prima instituţie medicală integrată şi primul centru integrat pentru îngrijirea vârstnicilor din România, prima instituţie pentru educare asistente medicale în mediu spitalicesc. Cu o investiţie de 60 de milioane de euro, va crea 400 de locuri de muncă, Enayati Medical City reprezintă cea mai mare investiţie medicală privată greenfield din România. Construcţia se va finaliza la sfârşitul anului 2020, Constructor – Synergy Construct, Project Management – CBRE România.

Andreea Strugaru, Managing Partner, KADRA

Produsele destinate sectorului medical dezvoltate de KADRA se bazează pe tehnologii moderne şi se pliază pe cele mai înalte standarde. KADRA este cel mai mare şi cel mai vechi furnizor de soluţii în sectorul medical din România.

Johannes Bertleff, Fondator al biroului JB Arhitectura

Împreună cu echipa sa, Johannes Bertleff a proiectat Clinica de Radioterapie MedEuropa din Constanţa, proiect finalizat anul trecut. Din punct de vedere arhitectural, clinica este un soft transformer.

Dr. Bogdan Angheloiu este directorul general al MedEuropa, fiind implicat în mod direct în proiectul Clinicii de Radioterapie MedEuropa din Constanţa, finalizat în anul 2018.

Raluca Şoaita, Arhitect şi fondator, Tesseract

Arh. Raluca Şoaita a proiectat primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România, care va fi construit de Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”, în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti. Are o experienţă de peste zece ani în arhitectura medicală.

Erik Schotte, Arhitect şi Partener, LIAG Architecten

Centrul Princess Máxima de Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de către LIAG Architecten reuneşte experienţa la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii şi cercetării. Proiectul finalizat în anul 2018, are o suprafaţă de 45.000 mp şi este cel mai mare centru de oncologie pentru copii din Europa.

Iustin Cionca, Preşedinte al Consiliului Judeţean Arad

Echipa administrativă condusă de Iustin Cionca gestionează astăzi proiecte în valoare de aprox. 90 de milioane de euro pentru extinderea secţiilor de spital, corpuri noi şi moderne de clădire. Astfel, a fost deschis noul Spital TBC al Aradului, unul dintre cele mai moderne din ţară şi singurul construit exclusiv din contribuţia Consiliului Judeţean. Pe finanţări europene sau naţionale, CJ Arad construieşte un complex Matern-Pediatrie, un spital de Oncologie, un spital de Boli Infecţioase Adulţi, un nou Spital de Psihiatrie şi modernizează secţiile de Cardiologie, Pediatrie, Medicină Legală şi Anatomo-Patologice.

Jérôme Brunet este co-fondator al biroului de arhitectură Brunet-Saunier Architecture, fondat în anul 1981, în Paris. În ultimii 10 ani, biroul a proiectat spitale ce însumează o suprafaţă de peste 50.000 mp, printre care: Spitalul Nord Franche-Comté din Trevenans (care a primit premiul „Equerre d’Argent” – Franţa), HUG în Geneva (Elveţia), Spitalul Limmattal din Zurich, Institutul Bordet din Bruxelles (Belgia, 2020), Centrul pentru Trauma şi Cancer din Helsinki (Finlanda, 2023) şi noul Spital Lariboisière din Paris (Franţa, 2023).

Camelia Sisak, Partener în cadrul biroului de arhitectură Atelier Mass

Paleta diversă de proiecte, de la arhitectură şi restaurare, la design de interior şi arhitectură temporară a fost recompensată atât cu premii naţionale şi regionale, precum şi cu participări internaţionale la Bienala de Arhitectură de la Veneţia. Arh. Camelia Sisak a realizat proiectul de amenajare a Spitalului Polaris din Cluj, proiect ce caută modalitatea contemporană de a crea spaţii în care utilizatorul să se simtă într-un spaţiu familiar, opus celui auster de spital, în care culoarea şi lumina sunt elementele principale ale designului.

Prof. Dr. Vesa V. Kataja va prezenta noul Hospital Nova care se va deschide în 2020, ca urmare a unei investiţii de peste 400 de milioane de euro. Este Directorul Medical al celui mai mare spital din Finlanda neafiliat unei universităţi, Central Finland Health Care District, şi profesor de Oncologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Kuopio.

Building Health este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION - Romanian PR Award 2018, Events Category. Mai multe despre forum pe www.building-health.ro şi pe www.facebook.com/spatiulmedical.

Informaţii despre condiţiile de participare şi înscrieri participanţi, expozanţi, speakeri şi parteneri la adresa de email health@borocommunication.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.