Super Bowl LVI se va disputa luni, de la ora 01:30 în România, şi le pune faţă în faţă pe Cincinnati Bengals şi Los Angeles Rams, învingătoarele din American Football Conference, respectiv National Football Conference.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi oficial este considerată formaţia oaspete (echipa gazdă este aleasă în mod alternativ din AFC şi NFC), Los Angeles Rams porneşte cu avantajul terenului propriu în finală. Asta deoarece confruntarea e programată pe terenul în care îşi dispută meciurile de acasă, SoFi Stadium din Inglewood, California. Este, aşadar, a două oară consecutiv când o echipă dispută Super Bowl pe teren propriu.

Ediţia a 56-a a Super Bowl pune faţă în faţă două echipe care nu s-au mai întâlnit până acum şi care nu sunt obişnuite cu meciurile cu o asemenea miză. Concret, Bengals se află la doar al treilea Super Bowl din istorie. Pe precedentele două le-a pierdut contra celor de la San Francisco 49ers, în 1981 şi 1988.

De partea cealaltă, Los Angeles Rams a mai disputat 4 Super Bowl-uri. Are unul singur câştigat, în timp ce pe ultimul l-a pierdut contra celor de la Patriots, scor 13-3. Acesta a fost duelul din istoria Super Bowl cu cel mai mic număr de puncte înscrise.

Rams este favorită la pariuri

Pentru cei interesaţi de pariuri Super Bowl trebuie spus că bookmakerii Unibet o creditează cu prima şansă pe Los Angeles Rams. Echipa porneşte cu avantajul terenului propriu şi a arătat foarte bine în ultima vreme.

În singurul Super Bowl disputat anterior pe teren propriu de o echipă, Tampa Bay Buccaneers a profitat din plin şi a câştigat cu 31-9 duelul cu Kansas City Chiefs, anul trecut, conduşi de un Tom Brady imperial (legendarul star NFL tocmai şi-a anunţat retragerea).

De asemenea, Los Angeles Rams are un antrenor în mare vogă şi un lot mai experimentat, dar şi un joc mai bine organizat. În aceste condiţii, nu e surprinzător faptul că Rams e văzută cu prima şansă de bookmakeri, cota fiind 1.53 (inclusiv prelungiri) la Unibet. De partea cealaltă, Cincinnati Bengals are cota 2.65 pentru a obţine un succes.

Va câştiga Matthew Stafford titlul de MVP?

Quarterback-ul Matthew Stafforrd este considerat favorit să obţină titlul de MVP, acordat celui mai bun jucător al finalei. La primul sezon în tricoul celor de la Los Angeles Rams, Stafford a avut o prestaţie excelentă şi şi-a condus echipa spre victorie adesea. Aflat la primul Super Bowl în cei 13 ani petrecuţi în NFL, Stafford pare omul potrivit pentru a miza pe el pentru titlul de MVP.

Mai mult, în 31 din cele 55 de ediţii ale Super Bowl, titlul de MVP i-a fost oferit unui quarterback. În aceste condiţii, o prestaţie solidă ii va da şanse reale lui Stafford să câştige acest trofeu. La Unibet, el are cota 2.30 pentru a fi desemnat MVP.

Câte puncte va marca Los Angeles Rams?

Los Angeles Rams este genul de echipă care nu se fereşte să-şi asume riscuri, iar sprijinul fanilor o va împinge aşadar în ofensivă. Este bine organizată şi are jucători capabili să puncteze.

În acest sezon, în 10 din cele 17 partide din sezonul regular a reuşit cel puţin 27 de puncte. În play-off, această bornă a fost depăşită de două ori în trei partide. Aşadar, cei care cred că Los Angeles Rams va reuşi cel puţin 26.5 puncte (inclusiv în prelungiri) pot miza pe cota 1.83 oferită de Unibet.

Remarcăm şi faptul că în 4 din ultimele 5 meciuri Super Bowl câştigătoarele au marcat peste 26.5 puncte:

2017 - New England 34, vs. Atlanta 28

2018 - Philadelphia 41 vs. New England 33

2020 - Kansas City 31 vs. San Francisco 20

2021 - Tampa Bay 31 vs. Kansas City 9

Cotele publicate în acest articol sunt preluate din oferta Unibet şi pot suferi modificări în orice moment. La Unibet sunt disponibile peste 660 de opţiuni de pariere pe Super Bowl LVI, iar cei care mizează minim 50 RON cu funcţia Creare Pariu pe Super Bowl - pentru biletele pre-meci cu minim 4 selecţii şi cotă minimă 3.00, pot primi o recompensă de 25 RON la pariuri. De asemenea, orice pariu de minim 50 RON în luna februarie le poate aduce utilizatorilor şi unul din cele 5 BMW-uri puse în joc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.