O fetiţă de şase ani, diagnosticată cu Leucemie limfocitară acută (LLA), a fost tratată cu celule stem eliberate de Vita 34, banca de celule stem numărul 1 în Germania, partenerul exclusiv al Life Solutions România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este cea de-a 41-a probă de celule stem pentru un transplant eliberată de Vita 34. Transplantul a avut loc la Spitalul Universitar Charité din Berlin, în aprilie 2019. Fetiţa a primit proba cu celule stem a fratelui ei sănătos, probă procesată şi stocată în siguranţă în laboratoarele Vita 34. În acest moment fetiţa a reacţionat bine la transplant şi este în siguranţă. „Le dorim tot binele şi multă sănătate copilului şi familiei sale”, spun reprezentanţii băncii de celue stem.

Vita 34 a fost prima bancă privată de celule stem din Europa care a oferit publicului posibilitatea procesării şi stocării celulelor stem. Cu peste 20 de ani de experienţă în domeniul serviciilor bancare de sânge din cordonul ombilical, compania are acum peste 200.000 de probe procesate şi stocate, devenind liderul incontestabil în domeniu din Germania. Aproximativ jumătate din cererile depuse la „Cord Blood Europe” – Asociaţia Europeană a Băncilor Private de celule stem au fost tratate cu probe depozitate la Vita 34 iar dintre acestea 46% preparate de către Vita 34, din care 43% pentru regenerarea hematopoetică, vitală la pacienţii cu cancer care şi-au pierdut propriile lor globule roşii în decursul tratamentului chimioterapeutic. În plus, Vita 34 are şi banca publica, Life Solutions, unicul reprezentant al băncii germane de celule stem în România, oferă clienţilor săi accesul gratuit la probele din banca publică de celule stem din Germania. Mai mult, Life Solutions este autorizată de către Agenţia Naţională de Transplant pentru importul şi exportul sângelui şi ţesutului din cordonul ombilical.

Leucemia limfocitară acută, cea mai comună formă de cancer la copii

Leucemia limfocitară acută (LLA) este cea mai comună formă de cancer la copiii mici. Din fericire, aproape 80% din totalul copiilor afectaţi de această boală pot fi vindecaţi, cu terapia potrivită.

O cercetare centrată pe eficacitatea celulelor stem în tratarea leucemiilor este în în desfăşurare

Transplantul alogenic de celule stem face parte dintre terapiile indicate în leucemii. De aceea, Vita 34 AG are în desfăşurare, în colaborare cu Departamentul de Hematologie al Universităţii din Leipzig, o cercetare centrată pe eficacitatea celulelor stem mezenchimale din cordonul ombilical în cadrul transplanturilor cu celule stem pentru tratarea leucemiei. Scopul este de a suprima reacţia imunitară faţă de ţesutul străin (Boala grefă-contra-gazdă). Datorită aplicaţiilor în domeniul cercetării şi studiilor clinice de tratament, Vita 34 este cea mai experimentată bancă privată de celule stem din Europa.

În ce boli s-au mai folosit probele eliberate de Vita 34

Celulele stem sunt utilizate, în mod curent, pentru a trata peste 80 de boli. Din anul 2004 până astăzi, celulele stem procesate, stocate şi eliberate de către Vita 34 au fost folosite în leucemii şi în alte numeroase afecţiuni: Anemie aplastică, Beta-talasemie, Deficienţă severă a sistemului imunitar, Diabet tip 1, Leziune cerebrală, Neuroblastom, Paralizie cerebrală, Paralizie spastică, Sindromul Wiskott-Aldrich, Talasemie, Tuburare metabolică sphingolipidoză.

Certificarea GMP pentru Vita 34

Vita 34 şi Life Solutions recomandă şi încurajează viitorii părinţi să recolteze sângele şi ţesutul din cordonul ombilical. Calitatea germană oferită de Life Solutions, siguranţa procesării şi stocării probelor şi implicarea băncii Vita34 în cercetare, fac din Life Solutions şi Vita 34 cei mai buni parteneri ai viitorilor părinţi. Vita 34 deţine certificarea GMP (Good Manufacturing Practice). Aceasta reprezintă o confirmare a faptului că probele recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical sunt procesate şi stocate la cele mai înalte standarde de calitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.