Sergei Polunin, cunoscut balerin şi actor, va fi prezent pentru prima dată în România, la cea de-a XX-a ediţie aniversară a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cu sprijinul JTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sergei Polunin va participa la proiecţia filmului „Dancer”, un documentar chiar despre viaţa lui, regizat de Steven Cantor şi difuzat pe 28 iulie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj. Pe 29 iulie, Polunin va dansa în spectacolul „Sergei Polunin: Up, Close and Personal”, de la 20:30, la Castelul Banffy din Bonţida. În cadrul ambelor evenimente, Sergei Polunin va discuta cu publicul la final.

Considerat „băiatul rău” al dansului, Polunin a dansat pe marile scene ale lumii, iar la 19 ani a devenit cel mai tânăr prim balerin al London Royal Ballet. „Dansul este un joc al emoţiilor extreme şi al libertăţii sufletului, în care nimic nu e vreodată la fel”, spune Sergei Polunin, iar interpretarea scenică şi viaţa îi confirmă cuvintele.

„Suntem foarte bucuroşi să fim alături de TIFF la aniversarea a 20 de ani. Pentru noi, tradiţia şi continuitatea reprezintă valori solide. Partenerii noştri au, de asemenea, aceeaşi dorinţă nestrămutată de a duce mai departe ceea ce au început, fără a renunţa la standardele cu care ne-au obişnuit. Ne dorim ca şi pe viitor să aducem dansul la TIFF, să sprijinim marile Festivaluri şi să contribuim ca România să fie cât mai bine conectată la ceea ce înseamnă excelenţă şi desăvârşire în artele spectacolului”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

De-a lungul timpului, JTI a prezentat la fiecare ediţie a TIFF, filme de artă legate de lumea dansului. La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecţiei 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed şi Christian Holten Bonke, Polina de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, The White Craw, în regia lui Ralph Fiennes sau Cunningham de Alla Kovgan, sunt câteva dintre proiecţiile prezentate de JTI la TIFF. Şi la această ediţie aniversară, din 2021, JTI va prezenta un film cu şi despre dans, detalii referitoare la proiecţie urmând a fi anunţate după stabilirea programului Festivalului.

JTI continuă astfel tradiţia de mai bine de 20 de ani, de a se asocia cu cele mai desăvârşite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment organizat din 2000, au devenit un reper cultural şi o marcă naţională a calităţii pentru dansul contemporan.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al FITS, al TIFF, al turneelor muzicale din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI” au ajuns în acest an la cea de-a XXI-a ediţie. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM şi Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici primesc zilnic o masă caldă, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 44.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com

TIFF este cel mai important eveniment din Romȃnia dedicat filmului, fiind şi primul festival internaţional de film de lungmetraj din ţară. Lansat în 2002, la Cluj-Napoca, de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF împlineşte anul acesta 20 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.