Fie din raţionament de ordin economic, fie din lipsa de încredere în produsele din comerţ, ideea de a-ţi cultiva propriile legume în grădină este una minunată. Este foarte bine ştiut faptul că multe produse dintr-o piaţă sau supermarket au o calitate îndoielnică, iar preţul lor pune de multe ori oamenii într-o situaţie dificilă. Pentru a fi sigur pe ceea ce consumi, casa de la ţară este locul perfect pentru a începe să cultivi legumele şi fructele preferate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată ce activităţi presupune creşterea unor legume sănătoase:

1. Pregătirea solului

Acest pas este unul hotărâtor pentru obţinerea unei recolte productive şi sănătoase. Începe prin a testa solul pentru a afla pH-ul acestuia şi nivelul de nutrienţi din el. Află că există kituri de testare a solului în magazinele de grădinărit sau, mai uşor, poţi trimite mostre de pământ la un laborator specializat. Dacă nivelul pH-ului este unul ridicat, atunci va trebui să adaugi o cantitate de sulf în sol, iar dacă acest nivel este unul scăzut, calcarul măcinat va reduce aciditatea. Următorul pas este eliminarea buruienilor, a ierburilor şi a altor resturi vegetale. Mai departe, folosirea îngrăşămintelor de bază este un proces esenţial pentru a te asigura că oferi plantelor un început sănătos, iar după ce ai respectat toţi aceşti paşi, nu îţi mai rămâne decât să umezeşti bine solul pentru a-l stabiliza şi pentru a contribui la amestecarea eficientă a substanţelor chimice de care are nevoie.

2. Semănarea directă

Cumpărarea unor răsaduri şi plante din seminţe româneşti trebuie avută în vedere dacă îţi doreşti o grădină plină de produse sănătoase. Ţine cont de perioada propice de semănat a fiecărei culturi, perioadă care depinde de zona geografică şi de condiţiile meteorologice locale. Pentru a şti când să te pregăteşti pentru fiecare cultură, studierea unui calendar sau ghid de grădinărit este elementară. Pentru alegerea seminţelor hectarul.ro reprezintă soluţia perfectă, având la dispoziţie nu numai plante la un preţ bun, dar şi alte oferte de Black Friday la accesorii şi unelte pentru grădina ta.

3. Protecţia împotriva dăunătorilor şi a bolilor

Protejarea culturii tale este o parte importantă a gestionării cu succes a unei producţii. Semnele lăsate de dăunători sunt uşor de recunoscut, înroşirea frunzelor, deteriorarea acestora sau prezenţa insectelor fiind indicii evidente. Folosirea pesticidelor naturale, cum ar fi soluţii de săpun, apă sau ulei de neem reprezintă o variantă mai sănătoasă decât cele chimice. Pentru a preveni acumularea dăunătorilor într-o zonă specifică a grădinii, încearcă să schimbi locaţia culturilor în fiecare sezon, în limita spaţiului pe care îl ai.

4. Recoltarea

Pentru a te putea bucura de produse de calitate, fii foarte atent la momentul în care alegi să culegi roadele muncii tale. Este de preferat ca această activitate să aibă loc dimineaţa sau seara, când temperatura este una mai scăzută şi umiditatea relativă mai mare. Pentru o mai bună păstrare a acestora în timp, extracţia lor din pământ cu tot cu rădăcină va ajuta la menţinerea prospeţimii.

În concluzie, consumul propriilor alimente nu poate fi decât un pas înainte pentru sănătatea ta. Acest proces te va ajuta să ai o legătură mai profundă cu procesul de producţie alimentară şi un mod excelent de a-ţi îmbunătăţi stilul de viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.