Naţionala de fotbal a României intră într-o lună decisivă pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale 2022, din Qatar. Pe 2 septembrie, de la ora 21:45, „tricolorii” joacă în Islanda. Apoi, după meciul cu Liechtenstein (5 septembrie, ora 21:45), urmează confruntarea din Macedonia de Nord (8 septembrie, ora 21:45).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După trei meciuri jucate în grupa J de calificare, echipa antrenată de Mirel Rădoi este pe locul 4, cu 3 puncte (3-2 acasă cu Macedonia de Nord, 0-1 acasă cu Germania şi 2-3 în deplasare cu Armenia). Liderul grupei este Armenia, cu maxim de puncte, iar pe locul secund se situează Germania, cu 6 puncte.

Cele zece câştigătoare de grupe se califică direct la turneul din Qatar, iar cele zece ocupante ale locurilor secunde vor juca un meci de baraj la care vor participa şi primele două cel mai bine clasate câştigătoare de grupă din Liga Naţiunilor (în afara celor calificate direct la CM sau clasate pe loc de baraj în preliminarii). Ultimele trei naţionale europene calificate se vor decide în urma finalelor Play-off-ului, într-o singură manşă.

Practic, sunt şase puncte de recuperat

Teoretic, România mai are de recuperat doar 3 puncte până la locul 2. Practic, este greu de crezut că Germania nu o va depăşi pe Armenia, deci în realitate sunt 6 puncte de recuperat. Doar o victorie în partida cu Islanda îi poate readuce în cărţi pe „tricolori”. După aceea, presupunând că nu vom avea parte de o catastrofă cu Liechtenstein, elevii lui Rădoi vor fi merge la o luptă pentru „totul sau nimic” în Macedonia de Nord.

Meciul de la Reykjavik va fi arbitrat de o brigadă din Belarus, cu Alexey Kulbakov la centru. Acesta va fi ajutat de asistenţii Dzmitry Zhuk şi Aleh Maslianka. „Contează să începem cu dreptul aceste trei meciuri. Meciul cu Islanda va fi foarte important, chiar decisiv aş spune. Dacă anii anteriori, Islanda a fost echipă mai bună, acum ne dorim să fim noi câştigători, şi apoi cu Liechtenstein şi Macedonia de Nord”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

După această serie de trei meciuri, România poate lua cele trei puncte pe teren propriu, cu Armenia, dar este puţin probabil să plece neînvinsă din Germania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.