Exista bauturi considerate „nationale”, acestea fiind asociate cu o anumita tara sau cultura. De exemplu, tequila este o tarie reprezentativa pentru spatiul mexican, sampania nu poate proveni decat din Franta, ouzo este tipic pentru Grecia, iar exemplele pot continua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, exista si bauturi care nu au o „nationalitate” anume si care par sa apartina intregii lumi. Una dintre acestea este taria obtinuta din fructe de ienupar, precum si din alte plante si ierburi. Dupa cum banuiesti, este vorba de gin, un alcool care este produs pe teritoriile mai multor tari.

Desi foarte multe persoane asociaza taria din fructe de ienupar cu doua tari – in general, Anglia sau Olanda, aceasta poate fi produsa oriunde in lume. De exemplu, in colectia magazinului online BeiCeVrei, vei gasi sortimente spectaculoase, unele dintre acestea fiind aduse din Belgia, Japonia sau Norvegia.

Acestea trebuie incercate de oricine macar o singura data. Aroma lor unica si gustul surprinzator au potentialul de a te fermeca mai mult decat iti imaginezi. Inainte, insa, iata cateva detalii de care este indicat sa tii cont cand le consumi!

Amuerte – surpriza belgiana

Toata lumea a auzit de ciocolata belgiana, despre care se spune ca este una dintre cele mai gustoase sortimente din lume. De aceea, nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca belgienii au ales sa ofere o reteta de gin unica, in care au inclus aroma de cacao. Bautura poarta numele de Amuerte si este disponibila in doua variante, Black sau White.

Insa frunzele de cacao nu sunt singurul ingredient surprinzator din aceasta bautura. Spre exemplu, in sortimentul Black, producatorii au adaugat si alte elemente inedite, precum tamarillo (un fruct apropiat de rosie), papaya, fructe Physalis din Peru si aroma de portocala. Cat despre cel White, acesta te va surprinde cu note de piper chinezesc, lime italian si alte arome exotice.

Un gust cu care nu te-ai mai intalnit pana acum – bautura japoneza

Cand vine vorba de bauturi alcoolice (si nu numai), japonezii sunt de neintrecut. Cele mai relevante exemple in aceasta directie sunt celebrul sake si whisky. Totusi, stiai ca, in Tara Soarelui Rasare, se produce si un gin de calitate superioara? Komasa, Roku si 135 East – Hyogo sunt doar cateva branduri pe care trebuie sa le incerci!

De asemenea, Nikka, celebrul brand de whisky japonez, a lansat recent doua bauturi noi. Este vorba de Coffey Gin si Coffey Vodka. Cel dintai este rezultatul unui blend de 11 plante si 4 soiuri de citrice japoneze, care te va cuceri inca de la primul pahar!

Harahorn – spiritul norvegian intr-o sticla

Denumirea bauturii de origine norvegiana este inspirata de un personaj din legendele norvegiene, a carui existenta este situata la limita dintre fictiune si realitate. De altfel, Harahorn este numele unui munte din aceeasi tara, in jurul caruia se strang adesea luminile nordului.

Astfel, un gin cu o denumire atat de impresionanta nu putea decat sa fie o experienta unica la randul sau. In compozitia sa sunt incluse extracte din fructe si ierburi culese fie din gradinile salbatice ale Norvegiei, fie din propria gradina a distileriei. Rezultatul este o bautura delicioasa, fresh si puternic aromata!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.