Vrei să îţi scoţi grădina din anonimat? Vrei ca ea să impresioneze orice vizitator ce trece pragul casei tale? Dacă îţi doreşti ceva cu totul şi cu totul special, te aflii în locul potrivit. Află care sunt cele mai apreciate plante de origine japoneză pe care le poţi planta chiar tu în grădina casei tale, pentru a transforma-o într-o adevărată oază asiatică de linişte şi relaxare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flori de origine japoneză pentru curtea ta:

1.       Hortensia

Această plantă apreciată pentru dimensiunile ei mari îţi va îmbrăca grădina în cele mai regale straie pentru toată durata verii şi a toamnei. Ajungând chiar până la 150 cm, floarea-arbust poate fi plantată atât în curte, în larg, cât şi în ghiveci şi adusă ulterior în casă. Ce trebuie să cunoşti însă despre hortensie este că ea are nevoie de cantităţi mari de apă, astfel că amplasarea ei lângă o sursă de apă este de dorit. În schimb, nu va trebui să îţi faci griji în privinţa solului. Deşi are o afinitate pentru cele bogate în minerale, hortensia nu va avea probleme să crească în orice soi îi pui la dispoziţie. De asemenea, multitudinea de culori în care se regăseşte planta îţi oferă posibilitatea de a-ţi îmbrăca grădina intr-un curcubeu. Vezi întreaga gamă de hortensii de vânzare în Bucureşti pe Verdena.ro şi alege soiul favorit. Alb, roşu, vişiniu sau chiar albastru, îmbogăţeşte chiar azi grădina visurilor tale cu o hortensie japoneză!

2.       Crizantema

Ştiai că, în Japonia, există un festival intitulat ”Festivalul Fericirii” dedicat acestei flori? Deşi în cultura românească ele au o însemnătate relativ sumbră, în cea asiatică ele reprezintă odihnă, linişte şi viaţă. Cunoscută şi sub denumirea de margaretă de toamnă, crizantema dă culoare oricărei încăperi sau spaţiu în care este amplasată sau plantată. PRO TIP: dacă vrei să prelungeşti durata de viaţă a crizantemelor, tot ce trebuie să faci e să adaugi aprox. 100 grame de zahăr la 1 litru de apă, să îl dizolvi bine în lichid iar în cele din urmă să foloseşti amestecul creat la udarea plantei. Cu circa 30 de specii de floare la activ, crizantema cu siguranţă va reuşi să ia simplul şi banalul curţii tale şi să îl transforme în original şi extraordinar.

3.       Glicina mov

Cu siguranţă ai văzut în filme sau în seriale japoneze, dar nu numai, acea cupolă de flori ce par a fi liliac, de un violet pastel aparte. Ei bine, acest frumos peisaj se datorează unei plante denumite în limbaj popular glicină. Cunoscută ştiinţific drept Wisteria sinensis , această plantă căţărătoare poate avea culorile mov, alb sau albastru. Ea este perfectă pentru a acoperi o cupolă de metal, un perete de cărămidă sau pentru a îmbrăca un element din grădină. Alege să înfrumuseţezi aspectul curţii tale cu o astfel de plantă unică.

Nu este şi nici nu trebuie să fie dificil să incorporezi plante asiatice în curtea ta. Îndrăzneşte să porneşti la drum acest proiect de orientalizare a spaţiului tău şi creează-ţi chiar azi propria mică grădină japoneză în propria curte!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.