Din ce in ce mai multe persoane incep sa caute alternative sanatoase pentru produsele care se gasesc in comert. Este foarte important sa avem grija de sanatatea noastra, iar unul dintre cei mai importanti pasi pe care trebuie sa-i urmam este sa achizitionam produse de calitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faina este ingredientul care nu lipseste din nicio bucatarie. Ea este folosita la o multime de retete, iar pentru ca probabil si tu o consumi frecvent, este recomandat sa alegi o alternativa mai sanatoasa si mai nutritiva decat cea pe care o gasesti la orice magazin.

Specialistii iti recomanda faina de cocos, iar in randurile urmatoare vei afla de ce:

1. Nu contine gluten

In prezent, multi oameni se confrunta cu intoleranta la gluten, dar nu sunt constienti de acest fapt! Ei au diverse probleme digestive dupa ce consuma alimente care contin gluten, fara sa stie ca sufera de intoleranta.

In cazul in care si tu banuiesti sau stii deja ca produsele care au aceasta proteina nu iti fac bine, poti inlocui faina obisnuita cu cea de cocos. Ea nu contine gluten si nu iti va provoca probleme de ordin digestiv.

2. Este bogata in proteine si grasimi sanatoase

Acest produs contine nutrientii de care are nevoie organismul tau pentru a functiona in mod optim. Are proteine, fibre, fier, dar si grasimi sanatoase, motiv pentru care este recomandata si persoanelor care vor sa scape de surplusul de greutate, dar si celor care vor sa-si protejeze sanatatea inimii.

3. Mentine nivelul optim al zaharului din sange

Datorita continutului de fier si al indicelui glicemic scazut, faina de cocos te va ajuta sa mentii nivelul zaharului din sange in parametri normali.

4. Previne constipatia

Daca vrei sa protejezi sanatatea colonului tau, adauga in mancaruri fainuri sanatoase, asa cum sunt cele de cocos. Continutul ridicat de fibre va preveni constipatia si va fi un real ajutor in procesul de digestie. De aceea, acest sortiment este recomandat si persoanelor care se confrunta cu sindromul colonului iritabil.

5. Intareste sistemul imunitar

Ea contine si acid lauric, o grasime sanatoasa care lupta cu infectiile si iti poate intari sistemul imunitar. Mai mult decat atat, acidul lauric poate contribui la mentinerea sanatatii pielii si poate scadea nivelul colesterolului rau.

6. Are un gust deosebit

Spre deosebire de alte tipuri de fainuri, cea de cocos are o savoare fina, dulceaga. Ea poate fi folosita pentru a prepara produse de patiserie, dulciuri, dar si pentru a ingrosa sosuri sau supe.

In plus, o poti utiliza in combinatie cu alte fainuri pentru a imbunatati gustul oricarui preparat!

7.  Reduce apetitul

Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, acest produs te poate ajuta datorita aportului de proteine si fibre. Ele ofera satietate indelungata, reducand, astfel, apetitul.

Asadar, faina de cocos este ingredientul pe care trebuie sa-l ai in bucatarie pentru a te bucura de o stare de sanatate buna si o greutate normala. Cu ajutorul ei, vei savura preparatele tale preferate, fara sa ai “mustrari” de constiinta!

Iar daca vrei sa o achizitionezi la un pret avantajos, intra pe yuga.ro. Aici vei gasi o colectie larga de produse de cea mai buna calitate!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.