Pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) se află mereu în linia întâi, intervenind zi de zi pentru stingerea incendiilor sau în alte situaţii limită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei merită, fără îndoială, să aibă parte de cel mai bun echipament atunci când se află în misiune. Dacă vrei să îţi completezi propria ţinută sau să faci un cadou util unui astfel de salvator, poţi alege uniforme pompieri de calitate superioară.

Cele mai importante caracteristici ale unei uniforme de pompieri

Pentru a-i fi de cel mai mare folos celui care o poartă, o astfel de haină militară trebuie să aibă următoarele caracteristici:

• să ofere o bună protecţie împotriva flăcărilor şi a căldurii extreme, deoarece misiunile care au ca obiectiv stingerea incendiilor sunt frecvente;

• materialul din care sunt realizate să fie rezistent la abraziune, astfel încât să nu întâmpine probleme şi să nu se deterioreze nici chiar în condiţii dificile de lucru;

• să fie respirabile, permiţând evaporarea transpiraţiei şi menţinând salvatorii profesionişti într-o stare confortabilă în timpul misiunilor solicitante din punct de vedere fizic;

• să fie rezistente în acelaşi timp şi la apă, astfel încât să protejeze împotriva umidităţii, atunci când intervenţiile se desfăşoară în condiţii de ploaie, furtună sau presupun utilizarea apei;

• orice uniforme de pompieri de calitate trebuie să fie vizibile şi, cu ajutorul unor elemente reflectorizante, să permită observarea celor care le poartă chiar şi în condiţii de vizibilitate redusă, de exemplu în timpul acţiunilor desfăşurate noaptea;

• să fie prevăzute cu multiple buzunare şi sisteme de depozitare, astfel încât să poată fi transportate cu uşurinţă diversele echipamente şi instrumente necesare în timpul intervenţiilor;

• să se dovedească durabile şi uşor de întreţinut. Ele trebuie să reziste uzurii şi să poată fi curăţate corespunzător fără a avea de suferit, deoarece igiena reprezintă o preocupare extrem de importantă.

Uniforme de pompieri de cea mai bună calitate

Pantalonii tactici BDU îi oferă utilizatorului un plus de încredere şi libertate de mişcare, datorită croielii gândite special în acest scop. Sunt confecţionaţi din material textil rezistent la trecerea apei prin el, la murdărie şi la sfâşiere sau rupere. Sunt prevăzuţi cu 6 buzunare: două în faţă, două în spate şi două pe picior.

Este recomandat şi un tricou polo bleumarin, inscripţionat pe faţă şi spate cu cuvântul „Pompierii“. Se încheie cu trei nasturi, iar pe umeri se aplică epoleţii. Compoziţia este din  bumbac în proporţie de 100%.

Jacheta Ripstop de culoare bleumarin este confecţionată din material textil rezistent şi are două buzunare pe piept, câte un buzunar pe fiecare mânecă şi un suport de pix în partea de jos a mâinii stângi.

O şapcă special concepută pentru pompieri prezintă găuri de ventilaţie brodate, iar cusăturile din partea interioară au benzi de întărire. Mărimea este reglabilă cu ajutorul unei catarame metalice.

Pentru vreme mai răcoroasă, de toamnă târzie şi iarnă, este recomandată o căciulă cu inscripţia „Pompierii“, realizată dintr-un material rezistent şi în acelaşi timp plăcut la atingere.

Toate aceste elemente ale unei uniforme pompieri respectă cele mai înalte standarde de calitate. Eroii de zi cu zi merită să fie echipaţi corespunzător cu importanţa misiunilor pe care le execută!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.