Husqvarna este unul dintre cei mai importanti producatori de motoutilaje din lume, adresandu-se atat profesionistilor din domenii precum silvicultura, pomicultura, agricultura si horticultura, cat si amatorilor, mai exact pasionatilor si celor care detin un teren pe care vor sa il ingrijeasca. Printre produsele sub marca brandului scandinav, se numara cele pentru ingrijirea gazonului, taiere, tundere, gradinarit si curatiri, sol si teren, pentru iarna etc. In continuare, ne vom concentra, insa, pe cele pentru curatiri forestiere si vom vedea cu ce discuri de motocoasa sunt dotate acestea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Promovate sub sloganul "Descurcati-va fara dificultati, indiferent de provocarile ridicate de teren", aceste motoutilaje sunt destinate taierii arbustilor, tufisurilor si crengutelor, avand trei avantaje importante: lucreaza terenul cu usurinta, iti protejeaza corpul si sunt gata de lucru in orice moment. In primul rand, acestea sunt unelte versatile, fiind dotate cu discuri de motocoasa interschimbabile. De asemenea, ele sunt proiectate ergonomic pentru a oferi utilizatorului confort si o productivitate de neegalat si, datorita comutatorului de oprire cu revenire automata, sunt pregatite de lucru in orice moment.

Aceste motoutilaje, dotate cu un disc motocoasa rapid si performant, sunt construite pentru a fi usoare, dar puternice si versatile, pregatite pentru lucrari forestiere solicitante si de durata. Ele sunt echipate cu o tija telescopica si un angrenaj unghiular, crescand astfel manevrabilitatea in spatii inguste si permitand orientarea in directia dorita. Pe langa ergonomia ridicata de care dau dovada, aceste motoutilaje sunt si economice, motorul lor fiind proiectat pentru putere maxima, in conditiile unui consum de combustibil scazut si al unei intensitati minime a vibratiilor.

In momentul in care au proiectat aceasta linie speciala de motoutilaje pentru curatari forestiere si teren accidentat, suedezii au urmarit trei directii principale: usurinta in folosire, garantarea sigurantei utilizatorilor si reducerea emisiilor nocive pentru mediul inconjurator. Mai mult decat atat, intretinerea acestora este simpla, iar schimbarea discurilor de motocoasa este mult mai lejera, gratie boltului de blocare magnetic. In plus, hamurile ergonomice, cu suport extins pentru spate, bretele si centuri, distribuie sarcina pe o suprafata mai mare, crescand confortul si eficienta utilizatorilor.

Nu in ultimul rand, motorul unic X-Torq, patentat de Husqvarna, garanteaza o reducere a emisiilor de gaze de evacuare cu pana la 75% si o scadere a consumului de combustibil cu pana la 20%. Alte beneficii de neegalat ale motocoaselor scandinave pentru lucrari forestiere includ angrenajul conic cu viteza mare a cutitului, proiectat special pentru lucrul in padure, si manerele incalzite, cu control termostatat, pentru munca in climate reci si umede. Iata, in continuare, care sunt cele doua motoutilaje scandinave pentru terenuri accidentate:

555 FX - pret de lista: 4.490 de lei

- capacitate cilindrica: 53,3 centimetri cubi;

- putere: 2,8 kW;

- greutate (fara disc motocoasa): 8,9 kilograme;

- cuplul maxim la: 6.900 rpm;

- dotata cu: sistem Smart Start, maner ajustabil, parghie de acceleratie actionata de degetul mare, schimbare usoara a cutitului;

555 FXT - pret de lista: 4.790 de lei

- capacitate cilindrica: 53,3 centimetri cubi;

- putere: 2,8 kW;

- greutate (fara disc motocoasa): 9,1 kilograme;

- cuplul maxim la: 6.900 rpm;

- dotata cu: manere incalzite, sistem Smart Start, maner ajustabil, parghie de acceleratie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.