Diageo, lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, anunţă implementarea la nivel global a unei politici ambiţioase în ce priveşte acordarea concediului maternal şi paternal plătit, pentru toţi angajaţii săi din toate diviziile, aceasta fiind aliniată eforturilor constante ale companiei de a îmbunătăţi condiţiile de muncă şi de a oferi beneficii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, care are peste 30.000 de angajaţi în lume, îşi doreşte ca prin această iniţiativă să ajute angajaţii să se concentreze mai mult pe familie, fără a sacrifica performanţa la locul de muncă, asigurându-se că viitoarele mame şi viitorii taţi vor petrece timpul de care au nevoie cu copilul lor.

Noua politică globală oferă mamelor angajate din toate ţările în care compania operează, un concediu maternal integral plătit de minimum 26 de săptămâni.  De asemenea, în ce priveşte concediul de paternitate, Diageo stabileşte la nivel global un standard de minimum de 4 săptămâni de concediu, plătit integral. Sunt însă ţări în care o mare parte a diviziilor Diageo au implementat deja un concediu de paternitate de 26 de săptămâni cu plata integrală, printre care: America de Nord, Tailanda, Filipine, Singapore, Spania, Olanda, Irlanda, Italia, Rusia, Columbia, Venezuela şi Australia.

În luna aprilie 2019, cei peste 7000 de angajaţi Diageo din Marea Britanie au aflat că au devenit eligibili să primească acelaşi concediu de 26 de săptămâni cu plata integrală, fără pierderea sporurilor şi a bonusurilor,  indiferent de gen.

“Ne-am angajat să creăm o forţă de muncă care să beneficieze de incluziune deplină şi diversă, fiind conştienţi că mediul de afaceri joacă un rol semnificativ în definirea societăţii de mâine. Companiile internaţionale precum Diageo trebuie să întreprindă măsuri curajoase în ce priveşte politicile de muncă şi mediul în care lucrează angajaţii, pentru a se asigura că progresul pe care aceştia îl merită va deveni realitate, ” a declarat Mairéad Nayager, Director Resurse Umane Diageo.

În majoritatea statelor, noua politică va intra în vigoare la începutul noului an financiar al companiei Diageo, respectiv data de 1 iulie 2019, alte state urmând să implementeze pe parcursul anului. Detaliile complete privind politica specifică fiecărui stat, modul de aplicare în filialele care nu sunt deţinute în totalitate, precum şi calendarul implementării vor fi făcute publice în timp util şi se supun cerinţelor legale locale, ale consiliului director şi de reglementare.

Angajamentul companiei Diageo, respectiv acela de a crea un mediu de lucru incluziv şi diversificat a fost recunoscut de indexul Bloomberg privind egalitatea de gen, în 2019. Desemnată anul trecut a patra companie din lume în ceea ce priveşte incluziunea şi diversitatea de către agenţia Thomson Reuters, Diageo se mândreşte cu faptul că 40% dintre membrii comitetului executiv al companiei şi 44% dintre membrii consiliului director sunt femei.

***

Despre Diageo

Diageo este lider global pe piaţa băuturilor alcoolice, având o colecţie remarcabilă de brand-uri din categoriile băuturi spirtoase, bere şi vin – whisky: Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan's Windsor; vodca: Smirnoff, Cîroc şi Ketel One - dar şi Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray şi Guinness. Diageo este o companie globală ale cărei produse se vând în mai bine de 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra (DGE), cât şi la Bursa din New York (DEO). Pentru mai multe informaţii despre Diageo, oamenii, brandurile şi performanţele companiei, vizitaţi www.diageo.com. Pentru informatii despre consumul responsabil de alcool, iniţiative şi modalităţi de a împărtăşi cele mai bune practici, vizitaţi platforma globală de resurse a Diageo www.DRINKiQ.com.

Celebrează viaţa, în fiecare zi, oriunde!

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.