Deţinerea unei grădiniţe este o responsabilitate uriaşă. Trebuie să depui eforturi considerabile pentru ca micuţii să se bucure de mersul la grădiniţă, iar pentru acest lucru nu este important doar responsabilizarea personalului, ci şi atmosfera în care se află copiii în sala de clasă. Dacă vrei să deţii cea mai plăcută grădiniţă din oraş, atunci urmează aceste sfaturi pentru realizarea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iata cum să ai cea mai iubită grădiniţă:

  1. Construieşte din sala de clasă un spaţiu inteligent

Copilaşii pornesc spre grădiniţă cu bucurie şi entuziasm ca să înveţe lucruri noi şi să se joace cu prietenii, acesta fiind locul unde învaţă să socializeze cu adevărat. Micuţii care merg la grădiniţă trebuie să înveţe într-un mod interactiv cu ajutorul unor jocuri care să le capteze atenţia, pentru că astfel îşi pierd interesul. Sigur, este de datoria educatoarei să se ocupe de partea pedagogică, dar să ştii că dacă pui la dispoziţie jocuri inteligente pentru copii, va fi mult mai distractiv. Decorează pereţii cu numere colorate, la fel şi cu alfabetul, astfel îţi faci pe cei mici să reţină mai uşor literele şi cifrele şi să le înveţe cu drag.

Pe lângă aceste aspecte, este important să pui la dispoziţie toate materialele de studiu de care copilaşii au nevoie, cum ar fi o tablă mare şi crete colorate. Tabla nu trebuie folosită ca la şcoală, este mai mult pentru dezvoltarea creativităţii a celor mici şi pentru a avea curajul de a-şi portretiza imaginaţia în faţa clasei.

  1. Pune la dispoziţie un spaţiu pentru sport

Pe lângă spaţiul de joacă pe care fiecare grădiniţă care se respectă trebuie să-l deţină, dar tu încearcă să faci ceva şi mai special: construieşte o mini sală de sport pentru cei mici unde pot practica o sumedenie de jocuri sportive. Ia în considerare să organizezi ocazional jocuri motrice pentru copii, pentru că aceste activităţi îi ajută pe copii să-şi dezvolte inteligenţa. Activitatea fizică trebuie să facă parte din viaţa copiilor pentru creşterea lor armonioasă, atât pe plan fizic, cât şi psihic.

  1. Oferă confort micuţilor în sala de clasă

Se presupune că o grădiniţă modernă este una confortabilă şi are o grămadă de facilităţi. Copilaşii au nevoie de condiţii extrem de bune care să fie adaptate nevoilor lor, iar aici se includ şi un număr mare de jucării şi jocuri, de securitatea sălilor şi a clădirii şi de mobilier. Un mobilier inadecvat poate fi duşmanul micuţilor, mai ales scaunele. Scaunele inconfortabile, care nu sunt create într-un mod corespunzător pot dăuna grav coloanei. De aceea, alege scăunele de grădiniţă de la Mobman, făcute în stil tradiţional, dar cu o notă modernă. Forma acestora permite o poziţie perfect sănătoasă pentru copii, asigurându-le tot confortul de care au nevoie.

  1. Fii atent la personal

Deşi nu are legătură cu aspectul instituţiei, trebuie să ştii că personalul trebuie să facă parte şi el din sfera modernă. Ce înseamnă acest lucru mai exact? Înseamnă că angajaţii tăi trebuie să fie calificaţi şi cu experienţă în pedagogie. Un pedagog modern nu mai trăieşte în era comunismului unde pedeapsa era soluţia pentru temperarea copiilor. Lumea s-a schimbat, părinţii secolului XXI gândesc altfel şi implicit folosesc metode moderne pentru a-şi educa micuţii.

Vrei să ai cea mai îndrăgită grădiniţă din oraş? Atunci ţine cont de aceste sfaturi şi creează-ţi planul de bătaie pentru realizarea acesteia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.