Sezonul sărbătorilor se apropie, iar organizaţiile aleg, din ce în ce mai des, să îşi arate recunoştinţa faţă de angajaţi prin diverse beneficii extrasalariale. Astfel, peste 70% dintre companiile din România care acordă astfel de beneficii, aleg să ofere tichete cadou. În mod tradiţional, Crăciunul este, pentru români, cea mai importantă ocazie în care se fac cadouri, iar acest lucru este valabil şi pentru angajatori. Este momentul bilanţului şi fiecare companie îşi doreşte să îşi recompenseze angajaţii, să-i fidelizeze şi să-i motiveze să fie la înălţime şi în anul următor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest context, Crăciunul este perioada anului care înregistrează cel mai mare volum de vânzări la categoria tichetelor cadou, raportat la întregul volum anual, pe acest produs.

Piaţa tichetelor cadou a înregistrat o creştere considerabilă încă din 2016, iar în 2017 vânzările de tichete cadou au crescut, pentru Up România, în primele 10 luni ale acestui an cu 10% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. 

“În ultimii ani, studiile au relevat o tendinţă de creştere a numărului de companii care acordă tichete cadou angajaţilor lor, cu ocazia Sărbătorilor. Ne bucurăm să observăm că, de-a lungul timpului, companiile s-au convins de eficienţa acestui proces de loializare a angajaţilor, care se reflectă în mod direct în productivitatea şi retenţia acestora. De asemenea, este de menţionat faptul că primirea tichetelor cadou are un efect pozitiv asupra angajaţilor, simţindu-se apreciaţi şi parte dintr-o companie responsabilă. Nu în ultimul rând, tot mai mulţi oameni pun preţ pe echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, iar beneficiile extrasalariale joacă un rol important pentru atingerea şi menţinerea acestui echilibru”, a declarat Elena Pap, Directorul General Up România.

Pe acest trend ascendent al numărului de companii care oferă beneficii extrasalariale sub formă de tichete cadou, Up România îşi propune în 2017 să pună la dispoziţie un volum mai mare de produse din această categorie, cu 15% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai multe evenimente, mai multe avantaje fiscale

Tichetele cadou reprezintă un instrument util pentru angajatori în demersul de motivare şi loializare a salariaţilor prin intermediul căruia îşi arată recunoştinţa faţă de întreaga activitate desfăşurată de-a lungul anului. În astfel de ocazii, tichetele cadou Cadhoc, de la Up România, pot fi oricând soluţia personalizată ce asigură performanţa şi stabilitatea echipei. Oferindu-le tichete cadou de Sărbători, companiile le confirmă angajaţilor valoarea contribuţiei la succesul organizaţiei din care fac parte.

Încadrându-se în categoria cheltuielilor sociale,  tichetele cadou pentru salariaţi sunt o alternativă practică la cadourile de Sărbători şi oferă avantaje fiscale la fiecare acordare. Începând din 2016, tichetele cadou sunt deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. De Crăciun, tichetele cu valori până în 150 lei de persoană sunt scutite de contribuţii sociale şi de impozitul pe venit de 16%. Cu această ocazie pot fi acordate atât tuturor angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora, păstrând aceleaşi avantaje.

Companiile pot acorda tichete cadou angajaţilor şi cu alte ocazii, bucurându-se de scutire de contribuţii şi deductibilitate fiscală, indiferent de valoarea oferită. Este important ca valorile tichetelor să fie specificate într-un regulament intern, conform Legii nr. 193 / 2006 şi a Codului Fiscal. În aceasăa perioadă, astfel de evenimente pot fi 1 Decembrie sau Moş Nicolae.

În plus, pentru o mai mare apreciere din parte angajaţilor, reprezentanţii companiilor au posibilitatea de a personaliza, la alegere, atât cu numele beneficiarului, cu sigla companiei, cât şi cu un mesaj sau o urare de sărbători.

Oportunitatea de a alege cadoul mult dorit

Tichetele cadou sunt o variantă simplă, elegantă şi modernă de recompensare a angajaţilor, aceştia putând să-şi aleagă cadoul mult dorit dintr-o varietate de produse şi servicii, fie că este vorba de cărţi, jucării, articole vestimentare şi încălţăminte, dar şi bijuterii, cosmetice, obiecte de mobilier şi decoraţiuni, electronice şi electrocasnice sau servicii de turism. În acest sens, Up România pune la dispoziţie o reţea de peste 55.000 de magazine partenere în care pot fi utilizate tichetele cadou.

Dincolo de beneficiile fiscale, tichetele cadou simplifică logistica cadourilor: de la alegere, achiziţie, până la sortare, împachetare, depozitare şi distribuţie. De asemenea, companiile beneficiază de consultanţă dedicată, de specialitate, primind informaţii legislative şi consiliere fiscală privind produsele Up România.

Up Romania, partener de încredere

Ca întotdeauna, Up România este un partener de încredere în procesul de loializare şi fidelizare a angajaţilor. Potrivit unui studiu recent, 99% dintre clienţi ne recomandă pentru serviciile de calitate, consultanţa oferită şi varietatea instrumentelor pentru simplificarea gestiunii. Studiul de satisfacţie şi loialitate realizat de institutul de cercetare numărul 1, GfK, în mai 2017, demonstrează că Up România este un furnizor de încredere şi un partener care ţine cont şi vine cu soluţii adaptate diverselor categorii de business.

***

Grupul Up:

Grupul Up este un grup internaţional şi solid. Comercializează produse şi servicii sub diferite forme: cecuri, carduri sau aplicaţii mobile în 17 ţări. În fiecare zi, însoţeşte peste 24,5 de milioane de utilizatori din întreaga lume. În 2015, Grupul Chèque Déjeuner a devenit Grupul Up: un nume al progresului, dinamismului şi optimismului, care reflectă diversitatea ofertei sale.

www.up-group.coop

Up România (Chèque Déjeuner România Srl):

Up România a fost înfiinţată în anul 2002 şi deserveşte peste 20.000 de clienţi şi 700.000 de beneficiari. Portofoliul său de produse include tichete de masă pe suport de hârtie şi carduri de masă Chèque Déjeuner, tichete cadou Cadhoc, vouchere de vacanţă Chèque Vacances, tichete sociale Chèque de Services, tichete sociale pentru grădiniţă, tichete de creşă Chèque Bébé. www.upromania.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.