FCSB rămâne, indiferent de ce spun criticii, una dintre cele mai mari echipe din istoria campionatului românesc. Sigur că disputa privind denumirea clubului este una care va rămâne o pată pe istoria acestui brand şi o perioadă dificilă, însă chiar şi în aceste condiţii clubul şi-a păstrat aura de entitate importantă în economia fotbalului românesc. Bugetul şi susţinerea fanilor sunt două dintre condiţiile esenţiale pentru ca un club mare să aibă succes şi să râmână, la finalul zilei, un club mare. FCSB le are pe ambele şi teoretic nu ar trebui să aibă probleme în campionatul românesc, Liga 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu toate acestea, FCSB nu mai câştigă titlul constant. Ba chiar în ultimii ani a avut parte de o secetă dureroasă care nu pare că se va opri în această stagiune. Aşadar care ar putea să fie explicaţia având în vedere că statura clubului nu s-a modificat, chiar şi în ciuda scindării şi creării unui nou club cu numele de Steaua în liga a doua din România?

Explicaţiile sunt multiple şi complexe şi ţin de numeroşi factori, însă la finalul zilei totul se învârte în jurul patronului George Becali, unul dintre cei mai influenţi oameni din istoria fotbalului românesc. Cei care pun la pariuri în Liga 1 ar trebui să fie în continuare atenţia la FCSB, asta trebuie spus fără urmă de îndoială, însă realitatea este că echipa din Bucureşti nu mai este la fel de puternică precum era în alte vremuri. Cum s-a ajuns aici?

Ce trebuie să iei în calcul dacă pariezi pe FCSB în Liga 1. De ce echipa nu se poate lupta acum la titlu

  1. Nu are antrenor

Poate că unul dintre cei mai imporrtanţi factori în eşecul clubului constă în faptul că pe banca echipei nu se află un antrenor adevărat. În practică numele antrenorului actual este Mihai Pintilii, pentru că el este cel care conduce de fapt antrenamentele, chiar dacă pe bancă la meciuri stă altcineva, asta se întâmplă doar pentru că Pintilii încă nu şi-a luat licenţa, deci nu poate fi oficial antrenor principal. Însă chiar şi cu Pintilii antrenor, realitatea este că el nu are niciun fel de experienţă în ceea ce priveşte pregătirea unei echipe. Nici nu contează, pentru că echipa este numită de fapt de patronul Gigi Becali, iar asta se întâmplă de ani buni. În aceste condiţii este foarte greu să faci performanţă.

  1. Nu se mai investeşte la club

Strategia lui George Becali este de ceva timp una foarte simplă, dar eficientă. Numai că este eficientă doar pentru propriile buzunare. Clubul îşi vinde constant cei mai buni jucători şi nu cumpără unii la fel de buni, ci preferă nume cu potenţial, dar care nu sunt produsul finit. Asta se vede pe teren unde rezultatele, per total, lasă de dorit. Aşadar, cu un lot slab, condus de un antrenor practic inexistent, nu este de mirare că echipa suferă.

Rămâne de văzut dacă există cale de ieşire din această situaţie, însă deocamdată FCSB nu mai este ce era odată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.