Piata de astazi este una din ce in ce mai competitiva, cu o societate axata pe comoditate, in care utilizatorii doresc sa faca cumparaturi din confortul propriilor case ceea ce face ca un magazin online sa fie extrem de important. Surprinzator poate, exista inca un numar important de companii care inca nu investesc intr-un magazin online unde sa isi vanda propriile produse. Daca insa analizati daca este oportun sau nu sa investiti intr-un site de comert electronic, nu mai ezitati. Vom analiza in continuare principalele motive pentru care detinerea unui magazin online este mai importanta ca niciodata pentru afacerea dvs. si cum puteti beneficia de pe urma acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avantajele unui magazin online

Nu exista nicio indoiala ca un magazin online poate oferi o multitudine de beneficii consumatorilor. Cumparaturile online le ofera acces la o gama larga de produse, pot economisi timp, pot face cumparaturi la cel mai bun pret si nu trebuie sa paraseasca confortul casei lor.

Insa ce beneficii va ofera dvs., ca proprietar de afaceri? Iata care credem ca sunt principalele beneficii ale unui site de comert electronic:

Posibilitatea de a ajunge la mai multi clienti

Un magazin online este un mijloc de a ajunge la consumatorii dvs., indiferent ce dispozitiv utilizeaza acestia. Ori de cate ori cineva doreste sa va cumpere produsele trebuie doar sa isi scoata laptopul sau smartphone-ul, sa caute produsul pe site-ul dvs., si sa le cumpere.

Un magazin online este ca o noua ramura a afacerii dvs. care va poate ajuta sa ajungeti la un public mai mare de potentiali clienti. Indiferent daca sunteti o afacere noua sau daca sunteti deja pe piata de cativa ani, exista intotdeauna clienti noi de servit la care inca nu ati ajuns.

Comoditate

De cand a aparut conceptul de comert electronic ideea de a putea face cumparaturi pe Internet din confortul propriei case si livrarea achizitiilor la usa a devenit foarte atractiva. In plus, comertul electronic devine mai simplu si mai convenabil pe masura ce trece timpul pentru ca singurele bariere ramase pentru clienti sunt timpii de livrare, costurile de expediere, optiunile de plata si nevoia de a furniza informatiile despre cardul bancar.

Posibilitate de vanzari non-stop

Un magazin online este deschis 24/7, ceea ce inseamna ca nu exista restrictii cu privire la momentul in care oamenii  pot naviga si va pot cumpara produsele, indiferent de ora. Practic, veti face bani si in timp ce dormiti.

Costuri reduse de functionare

In comparatie cu infiintarea si detinerea unui magazin fizic in care sa vindeti produse, un magazin online poate fi proiectat si dezvoltat la doar o fractiune din cost.

Cand lucrati cu platforma potrivita si cu un furnizor de gazduire  web grozav (click aici pentru un exemplu), un magazin online poate fi pus in functiune in cel mai scurt timp.

Va puteti conduce afacerea de oriunde

Un magazin online va va oferi un avantaj unic fata de un magazin fizic deoarece il puteti administra din orice locatie. Atata timp cat aveti acces la Internet, e-mail, telefon mobil si laptop, va puteti gestiona afacerea de oriunde v-ati afla.

Va puteti extinde pe plan international

Un magazin online va va permite sa va extindeti pe piata internationala. Veti putea vinde cu usurinta clientilor din intreaga lume. A vinde la scara mondiala este grozav deoarece va ajuta sa va construiti afacerea mai rapid.

Scalabilitate cu usurinta

Un beneficiu esential al unui magazin online este ca puteti scala si creste afacerea dvs. dupa cum doriti. Puteti incepe cu o platforma low-cost si puteti dezvolta afacerea fara a fi nevoie sa aveti sume mari disponibile chiar de la inceput. Astfel de servicii faciliteaza antreprenorilor infiintarea unui magazin online fara a fi nevoiti sa-si faca prea multe griji cu privire la infrastructura si logistica.

Reclama mai ieftina

Publicitatea digitala este mai ieftina in comparatie cu alte canale conventionale si poate fi usor ajustata pentru a se potrivi bugetelor de toate dimensiunile. Puteti face reclama afacerii dvs. unui public online, in special pe retelele sociale. Cu sute de milioane de utilizatori pe retelele sociale, acoperirea dvs. de marketing este potential nelimitata.

La fel, marketingul prin email este un exemplu de instrument simplu care este extrem de eficient din punct de vedere al costurilor si usor de trimis informatii catre un public segmentat.

Servicii imbunatatite pentru clienti si flexibilitate

Atunci cand magazinul dvs. online este proiectat si configurat corect, usurinta de a naviga si a comanda poate depasi cu mult costurile suplimentare de transport. Acest lucru poate fi cazul in special daca includeti un chat live care este configurat pentru a raspunde la intrebarile clientilor dvs.

In general, un magazin online este o experienta mult mai convenabila decat vizitarea unui magazin fizic. Clientul nu trebuie sa paraseasca confortul propriei case, nu trebuie sa stea in trafic sau sa caute parcare. Chiar daca clientii nu ajung sa cumpere de la dvs., totusi acestia cauta magazinul dvs. online. Acest lucru va creste vizibilitatea si sansele ca oamenii sa cumpere de la dvs., ceea ce ar trebui sa fie mai mult decat suficient pentru ca sa va ganditi sa intrati in comertul electronic.

Recunoasterea marcii

Cand detineti doar un magazin fizic acoperirea  este limitata la zona dvs. Poate ca oamenii din alte zone ar putea sa treaca prin zona magazinului dvs. pentru a cumpara ceva de la dvs.  dar acestia pot fi putini si ocazionali. Acest lucru este valabil mai ales daca afacerea dvs. nu este listata nicaieri online si oamenii doar au auzit de ea.

Comertul electronic nu numai ca va permite sa fiti vizibil pe Internet. Dar va permite si sa vindeti celor care nu sunt dispusi sa mearga in locatia dvs. fizica. Aceasta situtie va permite sa ajungeti mult mai departe, chiar si in alte tari, daca aveti optiuni de livrare. In mod sigur, contribuie la recunoasterea marcii dvs. unui public mult mai larg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.