Decizia de a-ţi găsi un cămin al tău se dovedeşte a fi un moment incitant, dar agitat; entuziasmul de a deveni independent este de neegalat , dar înainte să te obişnuieşti de noua postură de adult, va trebui să-ţi alegi casa în care îţi doreşti să-ţi continui viaţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deoarece sunt atât de mulţi factori de luat în considerare, achiziţionarea unei case este un proces epuizant, care consumă timp. Piaţa imobiliară a evoluat dramatic de-a lungul anilor şi este uşor de observat că, în prezent, cumpărătorii caută securitate şi confort şi este mai probabil să fie mai precauţi şi mai rezervaţi decât cu câteva decenii înainte, când ar fi luat orice apartament pe care l-ar fi văzut.

Inexperienţa în domeniul imobiliarelor şi încercările de a obţine îndrumări valoroase de la alţii care au trecut deja prin acest proces poate fi plictisitoare, deoarece piaţa este mereu în schimbare. Când eşti în căutarea unei noi case, cea mai bună şansă ar fi să contactezi un agent imobiliar şi să completezi o listă de priorităţi. Scrierea preferinţelor te poate ajuta să îţi restrângi căutarea, eliminând sau comparând diferite case până când o vei identifica pe cea mai potrivită ţie.

Dacă nu eşti sigur cum să faci o listă de priorităţi, aruncă o privire peste aceşti factori pe care îi poţi lua în considerare atunci când îţi doreşti să achiziţionezi o casă:

Locaţia imobilului

Atunci când eşti în căutarea unei locuinţe, primul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este zona în care acesta se află. Fă o plimbare în cartierul în care vrei să locuieşti şi vezi ce se întâmplă. Starea acestuia îţi poate spune multe despre oamenii care locuiesc acolo şi despre ce poţi anticipa dacă decizi să te muţi în zonă. Caută instituţii învecinate, cum ar fi şcoli, creşe şi grădiniţe. Aveţi acces convenabil la magazine, parcuri şi transport public? Parcurge traseele pe jos, ca să poţi avea o perspectivă clară asupra distanţei şi timpului necesar pentru a le parcurge.

Pe lângă accesul la facilităţi, majoritatea zonelor de ansambluri rezidentiale oferă şi servicii de pază şi protecţie, care se dovedesc a fi vitale pentru alegerea locaţiei. Mai ales în metropole, precum în ansambluri rezidentiale Bucuresti, acest factor este important dacă eşti decis pe o anumită zonă. Existenţa unui serviciu de securitate este esenţială dacă, de exemplu, zona este rău famată sau mai periculoasă, dar are acces, în schimb, la facilităţi. Ia în considerare acest aspect dacă nu eşti în totalitate sigur de beneficiile zonei.

Mărimea casei

Spaţiul mediu de locuinţă pentru o singură persoană este de aproximativ 30 de metri pătraţi. Sigur, probabil că unii se simt confortabil într-un spaţiu mai mare sau mai mic, însă cam aceasta este media. Gândeşte-te serios la investiţia pe care o faci şi dacă îţi doreşti ca în acelaşi loc să-ţi întemeiezi, de exemplu, o familie. Dacă în casă vor locui mai mult de o persoană, atunci e vital să te orientezi spre apartamente sau locuinţe care au mai multe camere şi dormitoare, ca să poţi oferi fiecărui membru al familiei spaţiul personal de care are nevoie.

Pe lângă acestea, verifică numărul de băi şi dimensiunea bucătăriei, deoarece sunt spaţiile vitale pentru buna funcţionare a ecosistemului familiei. Ţine seama şi de existenţa unei camere pentru birou, dacă obişnuieşti să munceşti din confortul căminului tău, ca să poţi să delimitezi spaţiul de lucru de cel în care îţi petreci timpul alături de cei dragi.

Bugetul de care dispui

Înainte să te încumeţi la drum, este esenţial să îţi stabileşti bugetul pe care vrei să-l investeşti. Orice persoană care a trecut, de asemenea, prin experienţa achiziţionării unei case îţi poate sugera să iei o marjă de eroare la calcularea bugetului, taxelor şi ratelor, deaorece în majoritatea cazurilor, poţi ajunge să plăteşti mai mult decât ţi-ai propus la început.Dacă aplici pentru un credit, cere estimări cât mai exacte în legătură cu plăţile lunare, ca să poţi calcula suma totală finală.

Asigură-te că înţelegi, la nivel emoţional, implicaţiile pe care le are o asemenea investiţie. Sigur nu îţi doreşti să te trezeşti cu remuşcări după ce deja ai plătit o mare parte din bani.

Achiziţionarea unei case este o decizie importantă, aşa că verifică dacă ai organizat o listă cu toate aspectele de care ar trebui să ţii cont dacă doreşti să-ţi cumperi locuinţa perfectă. Mult succes în căutarea ta!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.