Dacă ai o grădină eşti atât de binecuvântat şi te sfătuim să profiţi de aceasta. Nu te limita doar la a avea o simplă grădină în care să petreci puţin timpul seara în zilele fierbinţi de vară, poţi face mult mai multe lucruri şi o poţi transforma într-un paradis. Sunt multe modalităţi prin care să-i înfrumuseţezi aspectul şi să creezi din ea un spaţiu destinat relaxării, frumuseţii şi de ce nu, productivităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vezi aici cum poţi face din grădina ta un paradis

Fă un plan

Pentru început, imaginează-ţi şi pune pe hârtie ceea ce îţi doreşti de la grădina ta, cum vrei să arate, cum vrei să îţi petreci timpul în ea şi cea atmosferă vrei să aibă. Bineînţeles, pentru a crea un plan trebuie să iei în considerare şi aspecte precum spaţiul pe care îl ai la dispoziţie, cantitatea de lumină pe care grădina ta o primeşte şi, nu în ultimul rând, propriile tale preferinţe. Schiţează un plan pentru grădină, care să includă straturi de flori, cărări pe unde să păşeşti, zone de relaxare şi orice alte elemente doreşti.

Cunoaşte-ţi solul

Într-o grădină, solul joacă cel mai important rol. Este bine să îi înţelegi compoziţia şi pH-ul, pentru a şti ce plante sau copaci poţi planta. Pentru acest lucru poţi face o analiză a solului sau poţi ruga pe cineva să te ajute, pentru a determina nivelul de nutrienţi şi aciditatea acestuia. Aceste informaţii te vor ghida în alegerea plantelor potrivite pentru solul tău. Este important, deoarece, dacă îţi doreşti, de exemplu, să incluzi în grădina ta Arţari Japonezi de la Verdena.ro, trebuie să fii pregătit în ceea ce priveşte solul. Dar imaginează-ţi doar cât de frumoasă îţi vor face aceştia grădina!

Alege corect plantele

Alege plantele care au nevoie de climatul pe care îl poţi oferi şi care se adaptează cu uşurinţă la grădina ta. Ce zici de o combinaţie de plante ornamentale, cu arbuşti şi pomi pentru zona de relaxare a grădinii? De asemenea, poţi cultiva legume şi fructe în funcţie de cum îţi permite solul. Dacă faci acest lucru, grădina ta va fi împărţită în două zone: una destinată relaxării şi alta destinată câtorva mici recolte.

Încorporează elemente de apă

Aceste elemente vor fi cele care vor crea atmosfera de poveste din grădina ta, pentru că susurul apei te duce cu gândul la tot ce este mai feeric în lumea asta şi de ce să nu te poţi bucura şi tu de acest sentiment în propria ta grădină? Când vine vorba de apă, poţi alege o fântâna pe care să o poziţionezi în centrul grădinii, pentru a fi punctul de interes. Poate ai un pârâiaş peste care să construieşti un pod mic, de design, dar care va fi foarte de efect. Aceste elemente vor atrage şi păsări, care vor cânta vesele dimineaţa, contribuind la atmosfera feerică din grădina ta.

În concluzie, nu este extrem de dificili să îţi transformi grădina într-o oază de relaxare. Trebuie doar să fii atent ca elementele pe care le încorporezi să contribuie la crearea atmosferei de poveste pe care ţi-o doreşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.