Nimic nu defineşte stilul, confortul şi funcţionalitatea bucătăriei sau a zonei în care iei masa, precum nişte scaune bine alese. Uneori asta e mai uşor de spus decât de făcut, mai ales când în zilele noastre ai atâtea opţiuni la dispoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar nu e nevoie să vă simţiţi copleşiţi. În rândurile de mai jos veţi găsi răspunsurile la cele mai dese întrebări când vine vorba de alegerea scaunelor de bucătărie, răspunsuri ce vă vor simplifica procedura de alegere.

Cât de înalt ar trebui să fie scaunul?

Când alegeţi un scaun pentru masă, blat la semi-înălţime sau bar, este înălţimea şezutului care contează şi nu înălţimea totală a scaunului, acesta fiind un factor determinant pentru o potrivire cât mai bună. Pentru un spaţiu îndeajuns pentru picioare, ergonomie şi confort, regula generală este să alegeţi un scaun a cărui înălţime să fie cu 20-25 cm mai joasă faţă de nivelul mesei sau a barului.

Pentru scaunele de masă, înălţimea şezutului ar trebui să se situeze în jurul valorii de 45-50 cm. Scaunele ce se utilizează pentru blaturile puse la semi-înălţime, înăţimea scaunului până la şezut ar trebui să fie de 60-65 cm. Scaunele de bar sunt şi cele mai înalte, dimensiunea recomandată pentru acestea fiind de 70-75 cm.

Totuşi, puteţi scăpa de multe dureri de cap, alegând un scaun de bar reglabil pe înălţime. Avantajul acestuia nu e numai faptul că nu trebuie să vă mai faceţi griji vis-a-vis de măsurători, dar se va plia şi mai bine pe înălţimea fiecărei persoane de la masă.

De câte scaune am nevoie?

Aici e şi în funcţie de nevoile fiecăruia. În principal e bine să lăsaţi un spaţiu mai mare, care să vă lase să respiraţi. Nu e bine ca să atingeţi coatele vecinului când sunteţi la masă. Ar trebui să luaţi în considerare amplasarea unui scaun pentru fiecare 60 cm.

Scaune cu braţe sau fără braţe? Scaune cu spătar sau fără?

Decizia de a lua scaune cu braţe nu ţine neapărat de latura estetică. La o masă liniară, în general scaunele din capul mesei ar trebui să fie scaune cu braţe, iar cele de pe laterale, fără. Totuşi, această regulă a fost introdusă într-o altă perioadă, acum nemaifiind de actualitate. În principiu puteţi opta pentru scaune fără braţe. În ceea ce priveşte scaunele cu spătar, acestea oferă mai mult suport şi siguranţă, dar în acelaşi timp ocupă şi mai mult spaţiu vizual. Totuşi, acest tip de scaun încurajează oaspeţii să petreacă mai mult timp la masă, aceştia putându-se relaxa rezemându-se de spătar. Daca cu toate acestea tot nu sunteti sigur ca faceti alegerea potrivita, va puteti consilia cu reprezentantul de vanzari al unui magazin scaune. De cele mai multe acestia sunt foarte bine informati in acest domeniu si dornici sa isi ajute clientii.

Ce stil sau material ar trebui să aleg?

După ce ai găsit răspuns la întrebările de mai sus, acum începe distracţia. Acesta nu are un răspuns, pentru că stilul se schimbă de la persoană la persoană. Doriţi ca scaunele  să fie în acelaşi ton cu încăperea, sau vreţi să iasă în evidenţă? Scaune cu plastic în culori nebune, sau scaune din lemn cu o tentă conservatoare? Scaune cu un design aparte, ultra moderne, sau scaune mai obişnuite? Totul depinde de gusturile tale, dar indiferent care sunt acestea, este important să ştii că scaunele pe care la cauţi le găseşti pe www.EXPERT-SCAUNE.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.