Un job de cel puţin 8 ore pe zi la birou, mâncatul în reprize, goana dintr-un loc în altul în pantofi incomozi sunt câteva din motivele pentru care, la finalul zilei te poţi simţi fără vlagă şi cu picioarele obosite. Dacă ai în jur de 40 de ani şi vrei să faci o mică schimbare în viaţa ta, începe cu… picioarele şi descoperă în acest articol câteva sfaturi interesante în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce se recomandă pentru îngrijirea picioarelor, dacă ai 40 de ani şi eşti o persoană în continuă mişcare

●      Alege o încălţăminte comodă, înainte de toate

Poate că vei fi surprinsă de acest lucru, dar îngrijirea picioarelor poate începe cu achiziţionarea pantofilor potriviţi. Comoditatea şi libertatea de mişcare oferite de o pereche de pantofi de damă sunt benefice pentru picioare, dar şi pentru o bună funcţionare a organismului tău. Poţi accesa Adona.ro şi descoperi o gamă completă de articole de încălţăminte, din care să alegi perechea potrivită stilului şi confortului tău.

●      Îngrijirea picioarelor ar trebui să fie o rutină permanentă

O femeie activă şi în jurul vârstei de 40 de ani ar trebui să ştie cât de importantă este îngrijirea personală la această perioadă, mai ales dacă jobul presupune şi muncă de birou şi de teren. Picioarele nu fac excepţie, iar rutina zilnică ar trebui un pic schimbată în acest sens.

Pe lângă folosirea zilnică a cremelor de hidratare pentru pielea picioarelor şi tălpilor, după o baie fierbinte, o exfoliere este mai mult decât indicată. Poţi prepara chiar tu cele necesare, dacă ai la îndemână zaţ de cafea sau zahăr brun, uleiuri de corp şi sare de mare. Vei pune circulaţia sanguină în mişcare şi îţi vei relaxa picioarele după o sesiune de îngrijire temeinică.

●      Sportul este esenţial după vârsta de 40 de ani

Dacă eşti o fire mai comodă, care preferă liftul în locul scărilor, află că picioarele tale se vor resimţi în timp. Goana dintr-un loc în altul, în funcţie de activităţile zilnice nu face nimic altceva decât să te obosească fizic şi psihic, iar picioarele sunt cele care suferă cel mai mult.

Aşa că, dacă vrei să o iei de la capăt a doua zi, cu forţe proaspete, încearcă să faci câteva exerciţii speciale pentru picioare şi să bei cât mai multă apă, mai ales pe perioada verii. Nu este nevoie să fugi până la sala de fitness înainte de job, pentru o rundă de exerciţii, ci doar să răsfoieşti puţin internetul şi să alegi un antrenor potrivit pentru ceea ce ai nevoie.

În concluzie, dacă vrei să te îngrijeşti mai bine după vârsta de 40 de ani, acordă o atenţie mai mare picioarelor tale, alegând doar încălţăminte confortabilă şi respectând câţiva paşi simpli de îngrijire corporală. De asemenea, este important să nu uiţi de hidratare, atât pe interior cât şi în exterior, să te poţi ocupa de activităţile tale de zi cu zi, fără a te simţi mereu obosită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.