Este răspunsul oficial al Ministerului Justiţiei la o interpelare adresata in calitate de deputat al PNL: la data de 18 septembrie, nu mai puţin de 21.049 deţinuţi au fost eliberaţi mai repede din puşcărie, in baza legii recursului compensatoriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Din cei eliberaţi, 7003 deţinuţi au fost iniţial încarceraţi pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupţie etc. In acest moment, circula liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnaţi pentru act sexual cu un minor, 2300 de deţinuţi eliberaţi mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar şi 35 de persoane încarcerate pentru mita. Îngrijorător este şi numărul violatorilor lăsaţi in libertate, nu mai puţin de 634. Din totalul celor eliberaţi mai devreme din penitenciare, 1877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. Cel mai grav este însă ca nu mai puţin de 507 infractori eliberaţi au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri şi omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou!
 
Fata de luna iunie, numărul celor eliberaţi mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3000. După tragedia de la Caracal, premierul Dancila promitea cu voce gravă, înăsprirea pedepselor şi detenţie pe viaţa pentru criminali. Toate aceste declaraţii au rămas vorbe. Mai mult decât atât, guvernul Dancila a blocat abrogarea recursului compensatoriu. 
 
PNL solicita PSDancila abrogarea in regim de urgentă a recursului compensatoriu. Solicitam totodata discutarea in regim de urgentă a proiectelor depuse de PNL in parlament, pentru sistemul de găsire urgentă a copiiilor dispăruţi, pentru detenţie pe viaţa pentru cei care ucid femei gravide şi copii, introducerea brăţărilor electronice. Fiecare ora de întârziere înseamnă noi drame pe străzile României, unde nimeni nu mai este in siguranţa!
 
(NOTĂ: regăsiţi aici documentul citat - http://www.cdep.ro/interpel/2019/r8519A.pdf)
 
Florin Roman, 
Deputat PNL
viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.