BucharestFoodSummit.ro, ajuns la cea de-a treia editie, este cel mai mare si important eveniment international al toamnei din Romania, in agribusiness, productie alimentara, productie de bauturi, retail si HoReCa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest eveniment de exceptie, care se desfasoara in perioada 21 septembrie - 19 noiembrie 2020, in sistem de videoconferinta, este organizat in parteneriat cu: #RomaniaFunctioneaza, FoodBiz, CEC Bank, Casa de Avocatura Biris - Goran, ASAS, USAMV Bucuresti, ASPES, FIHR, ICDP-Maracineni, HORA, Agrostandard si Academia de Studii Economice Bucuresti.

 Astazi, 14 octombrie 2020, incepand cu ora 11:00, a avut loc una dintre cele mai intense dezbateri despre agribusiness-ul din Romania, cu titlul: "Cum acceleram integrarea productiei si  desfacerii in agribusiness?", ce i-a avut ca moderatori pe Gabriel Biris, Partener Fondator, Casa de Avocatura Biris-Goran si  Bogdan Popovici, BucharestFoodSummit. 

 Evenimentul s-a bucurat de participarea Dlui. Ministru Florin Citu, Ministerul Finantelor Publice si a Dlui. Secretar de Stat Emil Dumitru, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, alaturi de reprezentanti marcanti ai mediului antreprenorial  si academic din domeniu.

 Printre subiectele aduse in discutie s-au numarat:

 "Creste profitul companiilor in porcesuld e integrare? Resurse de profit suplimentare." - Dimitrie Musca, Antreprenor, Presedinte Grupul CAI Curtici

 "Cresterea gradului de integrare in productia de curent electric in ferma!" - Alexandru Baciu, Antreprenor, Ferma Baciu

 "Ne putem pregati in mod real pentru integrare? Trei propuneri" - Nicusor Serban, Fermier, Presedinte Clubul Fermierilor Romani

 "Zootehnia romaneasca dispare? E preferabil ca profitul sa fie in importuri?" - Calin Musca, Antreprenor, Pork Prod

 "Mecanisme guvernamentale pentru stimularea integrarii" - Emil Dumitru, Secretar de Stat, MADR

Ca reprezentant de onoare al mediului privat si sponsor GOLD al evenimentului, Domnul Nicolae Badea, Presedintele ComputerLand Romania, a avut o interventie deosebit de apreciata de catre participanti, subliniind ca pe viitor ar trebui sa se puna accentul pe o crestere a competitivitatii si a gradului de integrare in agricultura. Statul trebuie sa devina  un partener activ, o ancora de stabilitate si predictibilitate, cu o birocratie simplificata, altfel nu se va putea asigura competitivitatea in domeniul agricol.

Evenimentele de exceptie din cadrul BucharestFoodSummit.ro vor continua pana pe data de 19 noiembrie 2020, urmatoarea tema de discutie fiind: "Prezentare si analiza - produse alimentare de colectie", luni, 19 octombrie 2020.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.