Cea de-a doua competiţie continentală din lumea fotbalului european propune un tablou extrem de interesant, în acest sezon. Vor participa în grupele Europa League formaţii precum Manchester United, Arsenal, Lazio Roma sau Betis Sevilla. Totodată, pe parcursul desfăşurării întrecerii, se vor adăuga şi cluburile care provin grupele din UEFA Champions League.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este interesant, însă, de aflat care sunt echipele considerate a fi principalele favorite la cucerirea trofeului, înainte de începutul competiţiei. Iată care sunt favoritele la pariuri pe Europa League şi care sunt argumentele pe care s-au bazat bookmakerii atunci când au ales două nume uriaşe ale fotbalului englez drept favorite la disputarea finalei competiţiei pe care anul trecut a câştigat-o Eintracht Frankfurt.

Favoritele la pariuri Europa League - cote şi argumente

Europa League este competiţia continuatoare a fostei Cupe UEFA şi a devenit un punct de atracţie important pentru cluburile mari de pe continent. Europa League oferă acestora posibilitatea de a cuceri un prestigios turneu continental, dar şi un drum sigur către grupele UEFA Champions League. Concret, câştigătoarea Europa League din stagiunea actuală va participa direct în grupele UCL ale ediţiei 2023 - 2024.

În condiţiile în care lupta pentru poziţiile care asigură calificarea în grupele UCL din campionate precum Premier League este una extrem de acerbă, cluburile vor să profite de scurtătura numită Europa League. Acest lucru este dovedit şi de finalele tari disputate în ultimii ani, precum Villarreal - Manchester United (2021) sau Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers (2022). De asemenea, interesul marilor cluburi pentru această competiţie este sugerat şi de situaţia favoritelor din acest sezon. Iată cum arată top 5:

Arsenal FC - cota 7,00 - aflaţi pe cai mari, după un debut de sezon impresionant, “tunarii“ lui Mikel Arteta vor să îşi asigure locul în Champions League printr-un parcurs impecabil în campionatul intern. Pe de altă parte, experienţele din ultimii ani arată că Europa League reprezintă o alternativă mai accesibilă şi propune un drum mai scurt, cu adversari mai abordabili decât cei aflaţi în lupta pentru top 4-ul din Premier League.

Aşadar, nu este de mirare că londonezii vor trata cu seriozitate competiţia şi sunt văzuţi drept principalii favoriţi la cucerirea trofeului. Un argument în plus este reprezentat şi de jocul excelent practicat de oamenii lui Arteta, la care contribuie din plin nou-veniţii Zinchenko şi Gabriel Jesus, tânărul Saliba, revenit după împrumutul la Marseille, precum şi tinerii, dar deja consacraţii Saka şi Odegaard.

Manchester United - cota 8,00 - cu Erik ten Hag pe banca tehnică, cel care l-a înlocuit pe interimarul Ralf Rangnick, “diavolii roşii“ sunt văzuţi de bookmakerii ca favorita numărul 2 la cucerirea Europa League. Astfel, experţii în cote arată că aşteaptă o finală 100% englezească, ba chiar una de mare tradiţie. United a început sezonul slab, însă victoria cu Liverpool, scor 2-1, a readus speranţa în inimile fanilor.

Cu ten Hag pe bancă, United speră să renască şi să iasă din forma slabă pe care a traversat-o în ultimii ani. Oamenii de pe Old Trafford au în faţă, însă, un sezon foarte dificil şi plin de provocări, dar îşi pun speranţele inclusiv în Casemiro, multiplul câştigător al UEFA Champions League transferat în această vară de la Real Madrid.

Dacă se respectă cotele, care se pot modifica până la startul competiţiei, dar şi pe parcursul desfăşurării acesteia, microbiştii au şanse bune să se bucure de o finală pe cinste, între două dintre cele mai mari cluburi ale fotbalului european. Alege-ţi favorita şi bucură-te şi tu la maximum de spectacolul din Europa League!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.