Cu o mulţime de opţiuni care sunt azi disponibile pe piaţa construcţiilor rezidenţiale sau a celor cu alte destinaţii este tot mai dificil ca beneficiarii să opteze pentru cele mai bune soluţii atunci când vine vorba de o clădire nouă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Există o mulţime de variabile de luat în calcul, fiecare dintre acestea venind cu mai multe opţiuni din care poţi alege astfel că pentru mulţi beneficiari proiectul de a construi o simplă casă sau acela, mult mai dificil, de a construi un imobil cu o destinaţie comercială, logistică ori de altă natură, poate deveni un veritabil coşmar.

Pentru o bună orientare în aceste situaţii, iată o serie de elemente cheie pe care beneficiarii construcţiilor ar trebui să le aibă în vedere

●       Locaţia

Desigur, primul element care stă la baza unei construcţii este alegerea unei locaţii bune încă dinainte de proiectarea clădirii. Dacă în cazul unei locuinţe factorii de luat în calcul ţin mai ales de zgomotul produs de trafic, de existenţa spaţiilor verzi, de proximitatea centrelor comerciale şi de educaţie precum şi de cele ale serviciilor medicale, în cazul clădirilor industriale, comerciale sau de servicii publice factorii care privesc locaţia sunt ceva mai stricţi. De exemplu, un spital va trebui construit acolo unde există o aglomerare urbană cu un număr suficient de mare de locuitori potenţiali beneficiari ai serviciilor medicale oferite. De asemenea, o hală de producţie nu va putea fi amplasată în proximitatea unui cartier locuit, dar va avea nevoie în apropiere de principalele căi de transport rutiere, feroviare, navale sau aeriene, după caz, pentru a se aproviziona cu materii prime şi materiale, respectiv pentru a putea livra eficient produsele finite.

●       Bugetul

Un alt factor de egală importanţă este bugetul disponibil alocat construcţiei care va dicta, de altfel, felul în care va arăta viitoarea clădire precum şi tipul şi calitatea echipamentelor şi materialelor care vor fi încorporate în construcţie. Există totuşi unele elemente la care nu ar trebui să faci rabat la calitate, oricât de strâmtorat ar fi bugetul total al construcţiei: structura de rezistenţă, acoperişul şi sistemul de echipamente de ventilaţie de pe lindab.ro care, împreună, au un rol esenţial în stabilitatea structurală, protecţia clădirii, crearea unui microclimat interior sănătos şi, nu în cele din urmă, în reducerea cheltuielilor cu menţinerea unei temperaturi adecvate indiferent de sezon.

●       Constructorul şi proiectantul

Alegerea proiectantului şi a constructorului este un element crucial pentru viitoarea construcţie, deoarece de calitatea muncii şi de profesionalismul acestora depind proiectarea şi realizarea unei clădiri fără defecte şi fără probleme ulterioare. De aceea, ar trebui să-ţi bazezi decizia de alegere a unui constructor şi a unui proiectant ori a unui arhitect şi după reputaţia acestora, studierea portofoliului anterior de lucrări, analiza stabilităţii financiare, referinţele de la clienţii anteriori, garanţiile pe care le oferă post-proiectare şi post-constructie şi, desigur, după analiza preţurilor practicate.

Construcţia unei case sau a unui alt tip de clădire este o treabă serioasă atât din punctul de vedere al efortului financiar, cât şi în privinţa riscului pe care beneficiarii şi-l asumă realizând o astfel de investiţie. Totuşi, prin luarea unor decizii întemeiate pe date reale, prin alegerea unor soluţii constructive şi a unor materiale eficiente din punct de vedere al beneficiilor ulterioare şi prin alegerea cu înţelepciune a partenerilor constructori şi arhitecţi care vor da efectiv viaţa proiectului, se poate ajunge la un rezultat durabil şi util. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.