Cei mai mulţi dintre consumatori sunt conştienţi de beneficiile ceaiului, datorită proprietăţilor antioxidante. Totuşi, când vine vorba de ceaiul roşu, acest sortiment este mai puţin cunoscut, din păcate. Este de asemenea recunoscut sub denumirea de „rooibos”, are numeroase beneficii, printre care se includ cele ce ţin de îmbunătăţirea sistemului imunitar. Proprietăţile sale uimitoare îl fac o recomandare numai bună pentru sezonul rece şi nu numai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se defineşte prin frunzele lucioase, ce devin roşii după procesare, de unde şi numele său. Cât despre denumirea rooibos, aceasta are de asemenea legătură cu provenienţa şi culoarea căci prin traducere înseamnă tufiş roşu.

Ceaiul roşu - cald sau rece?

Partea ideală este că acest sortiment de ceai poate fi consumat în orice mod, fie cald, fie rece. Nu conţine cafeină, spre deosebire de alte tipologii şi asta îl face bun de consum la scară mai largă. Este aşadar indicat şi pentru cazurile de insomnie sau pentru iritaţii ale gâtului. Consumat rece este o sursă bună de hidratare şi răcorire, aducând în acelaşi timp şi beneficii ce ţin de cantitatea de antioxidanţi ce ajută la prevenirea îmbătrânirii precoce.

Servit cald, este deliciul zilelor răcoroase mai ales, este un ritual şi un moment de relaxare. Totul, la pachet cu beneficiile acestui ceai. Printre altele, acestea includ şi o influenţă în aspectul tenului. Prin prezenţa zincului, ceaiul roşu este o recomandare pentru îmbunătăţirea aspectului pielii afectat de acnee. Un element cu greutate pentru îngrijirea tenului, dovedit eficient, pudra de ceai roşu se poate aplica chiar şi direct pe ten pentru iritaţii şi tratarea acestora.

Mai mult decât atât, ceaiul roşu este bogat în calciu. Mai cu seamă pentru cei care au intoleranţă la lactoză, ceaiul roşu este o alternativă sănătoasă ca şi sursă de calciu. Mai uşor de digerat şi bun pentru stomac, adevărată plăcere de a fi servit, ceaiul roşu îşi defineşte lista de beneficii într-un mod complex.

Conţine de asemenea şi polifenoli, cu efect antiinflamator şi antiviral. Ajută sistemul imunitar, ceea ce face ca acest tip de ceai să fie unul superior, prin complexitatea sa.

De unde îl cumpăraţi şi cum se serveşte

Gustul său favorizează şi el consumul. Asta pentru că nu este deloc amar şi îşi păstrează astringenţa. Chiar şi când este lăsat mai mult timp la infuzat, aroma sa este păstrată - 10 minute însă este deja suficient, la o proporţie de 3 linguri la un litru de apă sau clasic, o lingură de ceai pentru o cană generoasă.

Se asociază foarte bine cu fructele confiate, cu laptele sau zahărul, deci îl puteţi combina după bunul plac.

Cât despre ceea ce ţine de ceai rosu pret trebuie să ştiţi că există diverse arome şi sortimente la preţuri de asemenea. De fapt este mai accesibil, contrar faptului că este atât de bogat ca şi conţinut de substanţe ce avantajează organismul. Desigur, este recomandat a se achiziţiona de la magazine specializate. Asta vă garantează şi că îl procuraţi proaspăt, ţinut în condiţii optime pentru a nu-şi pierde aroma, precum şi că este orginal – ceaiul roşu este de provenienţa din Africa de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.