Dacă doreşti să adaugi o notă unică de culoare grădinii tale, ia în considerare adăugarea câtorva copăcei de trandafiri peisajului. Primul lucru pe care trebuie să-l ştii despre trandafirii copac este că nu sunt, de fapt, copaci. Află mai multe despre ei şi decide dacă aceştia ar fi o completare ornamentală grozavă pentru grădina ta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce sunt copăceii de trandafir?

Adesea, trandafirii copac sunt denumiţi trandafiri standard. Asta pentru că reprezintă un exemplu de ceea ce se numeşte un standard în industria horticultură. Un standard este creat atunci când o plantă care este stufoasă (cum ar fi un trandafir) este altoită sau antrenată să „stea” deasupra unei tulpini, astfel încât să arate ca un copac mic, cu formă de acadea. Rezultatul este o plantă cu adevărat drăguţă şi interesantă, care arată ca un copac pitic, cu trandafiri în vârf, în loc de ramuri.

Cum să ai grijă de trandafirii copăcel?

Trandafirii copac, aşa cum sunt cei de le Verdena.ro, pot fi plantaţi direct în pământ sau în ghivece. Aceştia sunt o opţiune populară de copac de terasă, dar funcţionează bine şi în borduri şi în orice altă zonă a grădinii. Se descurcă cel mai bine în plină lumină solară, dar trunchiul, în sine, nu trebuie expus la prea multă lumină solară directă. Este ideal să îi plantezi într-o zonă care primeşte între şase şi opt ore de lumină solară pe zi şi să îi poziţionezi astfel încât să crească în jurul lor nişte plante de subteran, pentru a ajuta la umbrirea trunchiului, sau trunchiul ar putea suferi de la solare. În caz contrar, urmează procedurile obişnuite pentru cultivarea trandafirilor.

Trandafirii copac se descurcă foarte bine atunci când sunt plantaţi lângă multe flori şi ierburi. Florile înalte, cum ar fi mămăliţele, muşcanii, levănţica şi margaretele pot ajuta la protejarea împotriva arsurilor solare. Pătrunjelul şi plantele din familia allium (usturoi, ceapă şi arpagic) pot ajuta la descurajarea dăunătorilor de la trandafir copacel, la fel ca şi gălbenelele, care sunt mereu populare. În timp, ei vor începe să-şi piardă forma, dacă nu sunt tăiaţi corespunzător.

Va trebui să tai copacul în mod regulat şi să urmezi cele mai bune practici generale pentru tăierea copacilor şi arbuştilor. Pe măsură ce tunzi, ţine cont de forma dorită a „acadelei”. Utilizează instrumente de tăiere ascuţite, pentru a îndepărta orice element uscat. De asemenea, ar trebui să îndepărtezi oricare dintre ramurile superioare care împiedică trandafirul să crească în forma rotunjită dorită sau care l-ar face să crească prea înalt.

În final, trandafirii sunt mai mult decât superbi pe cont propriu; dar aceştia sunt cu adevărat spectaculoşi atunci când sunt prezentaţi sub formă de copac. Aşadar, ia în considerare adăugarea unuia sau mai multor dintre aceste elemente ornamentale minunate peisajului din grădina ta. Doar fii pregătit să-l protejezi de condiţiile dure şi să-l tunzi pentru a păstra forma unică, care îl face o parte atât de interesantă a peisajului tău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.