Vaping-ul este o alternativă la fumatul clasic şi a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, însă nu mulţi cunosc detalii despre acest obicei. Dacă te interesează acest subiect sau dacă, pur şi simplu, vrei să afli lucruri noi despre vaping, sunt câteva detalii pe care trebuie să le ştii. Aşadar, informează-te şi află răspunsuri la întrebările pe care le ai pe marginea acestei teme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest articol vei afla 3 lucruri esenţiale pe care trebuie să le ştii despre vaping!

1.    Ce este vaping-ul?

Primul dispozitiv electronic de acest gen a apărut pe piaţă în anul 2003, însă conceptul în sine a apărut încă din anii 1920. Farmacistul Hon Lik este considerat a fi cel care a creat acest device. Prin procesul de vapare, lichidul din interior se tranformă în vapori în momentul inhalării. Acest procedere nu se realizează prin ardere, ci prin încălzirea lichidului respectiv. Dispozitivul de vaping funcţionează prin intermediul unei baterii, iar lichidul poate avea diverse arome, în funcţie de preferinţele consumatorului. Există diverse tipuri de dispozitive şi de modele, pe care doritorii le pot achiziţiona, atât unele de unică folosinţă, cât şi altele ce pot fi folosite în mod repetat. De asemenea, există modele mecanice, dar şi modele electronice, în timp ce atomizoarele pot fi, la rândul lor, de mai multe tipuri: clearomizor, tank, RDA, RTA, RDTA etc. În plus, sunt modele la care poţi controla temperatura de ardere, iar acest lucru influenţează, în mod direct, experienţa de vaping. De altfel, există şi diferite kituri care sunt potrivite pentru diverse categorii de consumatori: de exemplu, se comercializează pe piaţă atât modele destinate celor experimentaţi, cât şi modele pentru începători. Cei avansaţi pot achiziţiona un kit corespunzător, iar ceilalţi se pot orienta către un kit de vape pentru începători – aşadar, sunt numeroase tipuri de produse ce pot fi achiziţionate de pe site-uri de profil precum Vaperia.ro.

2.  Ce conţine lichidul din atomizor?

Lichidul de vapat conţine, de regulă, propilen glicol, nicotină, glicerină vegetală şi aromă. Pe piaţă pot fi găsite lichide cu diferite concentraţii de nicotină (între 3 şi 60 mg), însă există şi lichide care nu conţin deloc nicotină. De asemenea, efectul vapării poate fi diferit în funcţie de cantitatea de propilen glicol existentă în lichid (există concentraţii mai mai sau mai mici).

3. Ce arome există?

Există numeroase arome pentru care consumatorii pot opta, în funcţie de preferinţe – arome fructate (cu măr, portocală, cireşe, etc.), arome dulci (vanilie, ciocolată, cookies, bubble gum, gogoşi etc.), dar şi combinaţii create din amestecarea mai multor arome de acest gen.

În concluzie, vaping-ul este un fenomen răspândit în societatea contemporană şi, de aceea, trebuie să fii la curent cu cele mai importante informaţii despre acesta. Fie că eşti consumator, fie că vrei doar să afli detalii despre acest subiect, este recomandat să te informezi cu atenţie, pentru a putea trage anumite concluzii, în cunoştinţă de cauză. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.