Certificatul de performanţă energetică pentru clădiri (certificatul energetic) este un document care indică nivelul de eficienţă energetică a unei clădiri, pe o scară de la A+ la G, unde A+ reprezintă cea mai mare eficienţă energetică şi G cea mai mică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este necesar pentru aproape orice clădire, în momentul în care este construită, vândută, renovată major sau închiriată, precum şi pentru clădirile aflate în proprietatea sau administrarea autorităţilor publice sau a instituţiilor care prestează servicii publice, cele în care o suprafaţă utilă totală de peste 250 m2 este ocupată de o autoritate publică şi care este vizitată în mod frecvent de public.

Sunt şi categorii de construcţii exceptate de la această obligaţie:

·       clădiri şi monumente protejate care fie fac parte din zone construite protejate, conform legii, fie au valoare arhitecturală sau istorică deosebită, cărora, dacă li s-ar aplica cerinţele, li s-ar modifica în mod inacceptabil caracterul ori aspectul exterior;

·       clădiri utilizate ca lăcaşuri de cult sau pentru alte activităţi cu caracter religios;

·       imobile provizorii prevăzute a fi utilizate pe perioade de până la 2 ani, din zone industriale, ateliere şi clădiri nerezidenţiale din domeniul agricol care necesită un consum redus de energie;

·       clădiri rezidenţiale care sunt destinate a fi utilizate mai puţin de 4 luni pe an;

·       imobilele independente, cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 m2.

Certificatul energetic pentru clădiri oferă informaţii cu privire la consumul anual de energie al clădirii, la costurile de întreţinere şi la emisiile de CO2, dar şi la potenţialul de îmbunătăţire a performanţei energetice.

De ce este important certificatul de performanţă energetică?

Certificatul de performanţă energetică este important pentru că oferă informaţii clare şi concise cu privire la nivelul de eficienţă energetică al unei clădiri şi poate fi utilizat ca instrument pentru a lua decizii mai bune cu privire la construcţia, cumpărarea sau închirierea unui imobil sau parte din imobil (apartament, de exemplu).

Acest act poate ajuta proprietarii să ia măsuri pentru a reduce consumul de energie, costurile de întreţinere şi emisiile de CO2 ale clădirii.

De asemenea, poate fi utilizat pentru a evalua performanţa energetică a clădirii şi pentru a verifica dacă îndeplineşte standardele de eficienţă energetică ale UE.

Ce informaţii conţine certificatul de performanţă energetică?

Certificatul de performanţă energetică conţine informaţii cu privire la consumul anual de energie al clădirii, la costurile de întreţinere şi la emisiile de CO2.

De asemenea, acesta poate include informaţii despre nivelul de izolaţie termică, ventilarea şi iluminarea naturală a clădirii, precum şi despre instalaţiile de încălzire şi de răcire.

Certificatul poate conţine şi recomandări pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii.

De ce să apelezi la un auditor energetic  cu experienţă pentru a obţine un certificat energetic pentru o clădire sau parte de clădire (unitate a clădirii)?

Pentru a obţine un certificat de performanţă energetică pentru o clădire, este necesar să angajezi un auditor energetic atestat.

Firma Reflex Architecture SRL Bucureşti este o firmă care oferă şi servicii de audit energetic şi de certificare a clădirilor, având auditori energetici gradul I atestaţi.

Aceştia au experienţă de mai mulţi ani în emiterea certificatelor energetice şi a rapoartelor de audit energetic.

Certificatul energetic pentru clădiri poate ajuta proprietarii să identifice zonele unde pot fi realizate economii de energie, cum ar fi îmbunătăţirea izolaţiei termice, instalarea de sisteme de iluminat eficient, de încălzire şi răcire mai eficiente sau utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Ce avantaje oferă auditorii energetici atestaţi de la firma Reflex Architecture SRL Bucureşti?

Firma Reflex Architecture SRL Bucureşti  are o vastă experienţă în domeniu. Auditorii energetici gradul I autorizaţi ai companiei sunt capabili să emită certificate energetice pentru orice categorie de imobil din Bucureşti-Ilfov pentru care acestlucru este necesar.

Printre avantajele oferite de firma Reflex Architecture SRL Bucureşti se numără:

·     experienţă vastă în domeniu: Auditorii energetici gradul I ai companiei au o vastă experienţă în domeniul auditului energetic şi al certificării clădirilor, realizând până acum sute de certificate;

·     timp scurt necesar pentru elaborarea certificatelor energetice: pentru imobilele din Bucureşti şi judeţul Ilfov actul este elaborat .

·     se pot emite certificate energetice pentru toate categoriile de imobile: fiind auditori energetici cu gradul profesional I, specialiştii firmei pot emite acest document pentru toate categoriile de clădiri pentru care se solicită;

·     preţuri accesibile: firma Reflex Architecture SRL Bucureşti îşi oferă serviciile la preţuri competitive, astfel încât proprietarii de clădiri să poată beneficia de certificatul de performanţă energetică fără a-şi depăşi bugetul.

Concluzie

Certificatul de performanţă energetică (certificat energetic) este un document important pentru orice clădire, care indică nivelul de eficienţă energetică a acesteia şi care poate fi utilizat pentru a identifica zonele în care pot fi făcute economii de energie şi pentru a îmbunătăţi performanţa energetică a clădirii.

În concluzie, acesta este un document important pentru proprietarii de clădiri, ajutând proprietarii să ia măsuri pentru a reduce consumul de energie, costurile de întreţinere şi emisiile de CO2 ale clădirii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.