Generatoarele de curent sunt echipamente care transformă energia mecanică în energie electrică, pentru a fi folosită într-un circuit extern, cum ar fi o casă sau un simplu şantier de lucru. Generatoarele sunt foarte populare prin versatilitatea şi mobilitatea lor, unele având dimensiuni reduse şi putând fi transportate oriunde şi depozitate în spaţii reduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Care este generatorul ideal pentru tine?

            Există mai multe feluri de generatoare, fiecare variază după cerinţele viitorului proprietar, anume puterea de care este nevoie, spaţiul unde va fi amplasat generatorul de curent, dar şi de reglementările legate de sonorizare, existând şi un tip mai silenţios de generator.

            Generatoare de uz general

            Acest tip de generator este uşor de instalat şi folosit, fiind de dimensiuni reduse, iar combustibilul necesar pentru a funcţiona poate fi atât benzină, cât şi motorină. Consumul acestuia este aproximativ de 1 litru, depinzând de puterea de care are nevoie clientul. Curentul generat de un astfel de echipament poate fi atât monofazat, cât şi trifazat, cel monofazat fiind mai simplu de înţeles de către utilizator şi este destinat pentru uz casnic dar şi afaceri micuţe, iar cel trifazat pentru afaceri medii şi mari.

            Generatoare insonorizate

            Asemenea numelor lor, acest tip de generatoare sunt silenţioase, având o carcasă anti-fonică, care nu va deranja activităţile celor din jurul lor. Acestea se împart în două categorii, Silent şi Supersilent, care nu sunt diferenţiate doar prin nivelul de zgomot emanat, ci şi prin puterea lor, prima având o turaţie de 1500 rotaţii pe minut, iar cea de a doua, 3000. Acest tip de echipament este destinat pensiunilor, zone rezidenţiale, mall-uri, şcoli şi spitale, sau orice fel de afacere sau societate, deoarece sunt făcute să reziste şi să producă energie cât este nevoie. Generatoarele insonorizate sunt echipate cu diferite sisteme de siguranţă, pentru a preveni suprasolicitarea motorului, iar alimentarea se face cu motorină. Desigur, având o capacitate de lucru mult mai mare decât cele de uz general, consumul lor poate ajunge şi la 40 de litri, când sunt utilizate la 100% din putere.

            Generatoare digitale

            Generatoarele digitale sau inverter sunt un mod simplu de a produce electricitate atunci când te afli în deplasare, fiind de dimensiuni reduse. Tehnologia de tip inverter reduce fluctuaţiile de tensiune, astfel poţi alimenta orice consumator cu energia produsă, fără riscul de a avea surprize neplăcute. Acestea folosesc benzină pentru a produce curent, iar consumul lor este de sub 1 litru per oră, deoarece sunt concepute pentru nevoi mici de energie, precum în camping, la plajă, sau în drumeţii.

            Generatoarele de curent automate

            Acest tip de generatoare îţi vine în ajutor exact atunci când ai nevoie mai tare, anume atunci când are loc o pană de curent. Acestea se pornesc automat în momentul în care detectează lipsa curentului din reţeaua publică, pentru a proteja consumatorii. De asemenea, pot fi folosite şi în paralel cu alte surse de energie, acţionând odată ce tensiunea din reţea scade şi riscă deteriorarea consumatorilor. Acestea se pretează a fi folosite în spaţii publice, hoteluri, restaurante şi spitale.

            Aşadar, odată ce te-ai decis asupra cărui tip de generator ai nevoie şi îţi poate ajuta casa sau afacerea, alege un model de pe site-ul celor de la rosolar-shop.ro pentru un viitor cât mai energetic şi fără griji.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.