Pentru a conduce un autoturism in conditii de siguranta si confort, este foarte important sa il intretii in conformitate cu indicatiile producatorului si cu cele ale expertilor din domeniul auto. Pe langa verificarile periodice obligatorii si reparatiile provocate de uzura, exista o categorie speciala de masuri pe care trebuie sa le iei in calcul. Este vorba despre inlocuirea consumabilelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

In gama acestor produse intra mai multe elemente, printre care si diversele variante de ulei auto. Acesta joaca un rol cheie in functionarea angrenajului reprezentat de masina ta. Pentru ca misiunea lui sa fie una mereu indeplinita cu succes, este foarte important sa alegi uleiul in mod intelept. Afla din acest articol ce rol are uleiul pentru masina, de cate tipuri este si de ce trebuie sa pui pret pr calitatea sa atunci cand il achizitionezi!

Ulei auto: ce rol are si cate tipuri exista?

Putine consumabile au un rol mai important decat uleiul in angrenajul unei masini. Pentru a intelege de ce este necesar sa investesti in ulei auto de calitate, trebuie sa stii ca rolul acestuia este unul multiplu. El este o solutie lubrifianta folosita pentru:

  • Ungerea pieselor metalice - piesele mobile care intra in componenta unui autoturism si sunt produse din metal au nevoie de ungere pentru a evita frictiunea si uzura prematura. In lipsa unei lubrifieri optime, piesele pot ajunge sa se degradeze in mod iremediabil;
  • Curatarea motorului - uleiul are si rolul de a colecta impuritatile care s-ar putea depune pe componentele metalice ale motorului. In situatia in care solutia folosita este de slaba calitate sau uleiul nu este inlocuit la timp, motorul poate ajunge chiar sa se defecteze definitiv. In plus, uleiul ajuta la racirea motorului, element important dupa fiecare drum efectuat, mai ales cursele din timpul sezonului cald;
  • Combate rugina - uleiul impiedica si aparitia coroziunii la nivelul pieselor metalice.

In vederea indeplinirii tuturor acestor roluri, este necesar sa alegi tipul de ulei recomandat de producatorul autoturismului tau. Pentru fiecare model, informatia este mentionata in cartea masinii sau chiar inscriptionata pe cutia motorului. Pe langa versiunea uleiului auto, este foarte important si modul de fabricatie a acestuia. Exista pe piata variante de ulei:

  1. Mineral - este produs prin decaparea fractiunilor uleioase din petrol. Are vascozitate ridicata, dar favorizeaza acumularea de impuritati. Este o varianta cu pret mic, dar si de o calitate scazuta;
  2. Semi-sintetic - se bazeaza tot pe elemente minerale, insa modul de fabricatie  favorizeaza o utilizare mult mai eficienta si indelungata decat cea a variantei de ulei mineral;
  3. Sintetic - special conceput pentru a evita in mod extrem de eficient formarea depunerilor de impuritati. Acest ulei este vascos, iar vascozitatea sa ramane la nivel foarte ridicat si in perioada temperaturilor foarte scazute.

Pe langa uleiul de motor, exista si alte elemente care contribuie la protejarea elementelor metalice ale acestei piese esentiale pentru autoturism. Este vorba despre filtrul de ulei, in primul rand, care contribuie la mentinerea curata a lichidului pentru o perioada cat mai indelungata.

Este foarte important ca uleiul si filtrul sa se schimbe in mod periodic, in conformitate cu indicatiile producatorului auto. Comanda ulei auto de calitate, la preturi excelente, de la cei mai tari producatori din domeniu!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.