Cei care doresc sa se mute intr-o alta locuinta, fie in acelasi oras, fie in alt oras sau chiar in alta tara, trebuie sa ia in calcul o multime de pasi inainte de a face marele pas. Conform celor de la moveout.ro exista o multime de criterii care pot decide momentul perfect pentru mutare si acest moment difera foarte mult de la persoana la persoana.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cand este cea mai buna perioada pentru mutare?

Atunci cand se doreste o solutie cat mai ieftina, cea mai buna perioada este iarna. Explicatia este cat se poate de simpla: pe perioada iernii aproape orice firma de mutari are mai mult timp liber, asadar, exista mult mai multe sanse de a avea servicii mai ieftine si tot in aceasta perioada chiriile sunt mai ieftine. Evident, daca este vorba despre o mutare internationala sau despre achizitia unei locuinte lucrurile stau cu totul diferit.

Spre exemplu, in cazul unei relocari internationale diferentele pot fi uriase, mai ales ca multe tari au alt tip de clima si alte valori in societate. Informarea este, asadar, extrem de importanta.

Daca scopul este acela de a face mutarea mult mai usoara, perioada verii este mai atractiva. Este o perioada mai libera, in care toata lumea este in vacanta, motiv pentru care traficul va fi mult mai usor de confruntat si in care nu exista probleme precum gheata sau frigul. Cei care au piese mari de mobilier de mutat sau alte lucruri voluminoase vor aprecia mult mai mult perioada verii.

Nu doar anotimpul conteaza insa. Este important sa se tina cont si de perioada zilei. Este bine sa se aleaga fie perioada pranzului, cand este mai putin aglomerat, fie dimineata foarte devreme, inainte sa inceapa nebunia plecatului la munca.

Ce altceva trebuie luat in considerare in momentul unei mutari?

Alegerea momentului pentru mutare este importanta, insa la fel de importanta este organizarea foarte buna. Tocmai de aceea, momentul perfect este cel care apare dupa o pregatire intensa:

  • Dupa ce se face o lista cu toate bunurile ce trebuie sa fie mutate, aruncate sau instrainate;

  • Dupa ce se gaseste o firma de mutari de incredere, care are toate instrumentele necesare pentru o mutare rapida si eficienta;

  • Dupa ce se analizeaza cu atentie atat locul din care se pleaca, cat si locul in care se ajunge, pentru a se face planul corect in cazul in care nu merge liftul sau apar tot felul de alte probleme;

  • Dupa ce s-a facut curatenie in noua locatie. Este foarte important ca locatia de destinatie sa fie curata.

Mutarea este un proces ce poate dura foarte putin, atata vreme cat se alege o firma de mutari buna, insa implica un proces complex de pregatire caruia trebuie sa i se acorde toata atentia. Atata vreme cat pregatirea este bine facuta, intreaga actiune va fi rapida, eficienta si fara incidente sau pierderi materiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.