Boris Becker face prima mutare pe tabla de şah la Superbet Rapid & Blitz Chess, etapa a şasea de la Bucureşti a celei mai importante competiţii de şah din lume. Renumitul campion de tenis este şi un jucător de şah pasionat şi a acceptat cu bucurie invitaţia primita de la Fundaţia Superbet, de a participa pe 5 noiembrie la deschiderea oficială a evenimentului desfăşurat sub egida Grand Chess Tour, de importanţă strategică în stabilirea celui mai bun jucător de şah al lumii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Şahul se aseamănă mult cu tenisul, mereu am crezut asta. Ambele implică multă strategie şi putere de concentrare, în ambele situaţii eşti singur, faţă în faţă cu adversarul. De când mi-am încheiat cariera în tenis, am dedicat mai mult timp sportului minţii, o mare pasiunea a mea, şi sunt încântat să particip la etapa Superbet Rapid & Blitz Chess de la Bucureşti unde am ocazia să revăd unii dintre cei mai buni jucători din lume”, a declarat Boris Becker.

Ediţia din Bucureşti este penultima confruntare a şahiştilor de renume internaţional şi va influenţa clasamentul care va stabili cine va participa la marea finală de la Londra (Marea Britanie), din 2 decembrie. La Bucureşti vor veni 10 dintre cei mai bine clasaţi şahişti ai lumii pentru etapa ce va avea loc la Stejarii Country Club, între 6 şi 10 noiembrie, unde premiile disputate sunt în valoare de 150.000 de dolari!

Suntem mândri că am reuşit să aducem în premieră elita şahului mondial a Bucureşti şi ne dorim să transformăm acest eveniment într-o tradiţie. România se situează pe locul 22 din 186 la nivel internaţional în clasamentul FIDE (Federaţia Internaţională de Şah), iar şahul poate avea un viitor frumos în România. Prin acest eveniment deschidem o serie de colaborări de marcă din lumea şahului prin care credem că vom influenţa pozitiv tânăra generaţie. Aceasta se poate astfel întâlni cu campionii şahului mondial şi vedea live mutările strategice şi lupta contra cronometru pentru locurile în marea finală Grand Chess Tour, de la Londra”, a declarat Vlad Ardeleanu, Director General Superbet, sponsor în cadrul Grand Chess Tour, alături de giganţi internaţionali precum Vivendi SA, Tata Steel India, Saint Louis Chess Club, Chess Promotions, Lohia Foundation sau DeepMind, compania de Artificial Intelligence a Google.

Premii substanţiale şi puncte decisive pentru jucătorii de top ai lumii

Pe lângă valoarea substanţială a premiilor puse în joc, ceea ce îi motivează pe şahiştii cu performanţe remarcabile să lupte pentru a câştiga la Bucureşti este şi miza importantă: punctele obţinute sunt decisive pentru a stabili lista finaliştilor care se vor lupta la Londra pentru marele titlu.

Printre cei care se vor înfrunta la Stejarii Country Club se numără Fabiano Caruana (SUA), numărul 2 la nivel mondial, marele rival al lui Magnus Carlsen – campionul en-titre al sportului minţii, care este deja calificat cu o diferenţă semnificativă faţă de următorii clasaţi la finala GCT de la Londra. Cu Caruana se vor lupta şi Wesley So (SUA), triplu campion naţional în Filipine, şi Sergey Karjakin (Rusia) care deţine recordul pentru cel mai tânăr câştigător al titlului de Mare Maestru, de la vârsta de 12 ani. Lista completă a participanţilor şi detalii despre palmaresurile lor găsiţi aici.

În premieră: SuperChess Cup, competiţia adresată celor mai strălucite minţi ale şahului românesc

În paralel, Fundaţia Superbet, sub patronajul Federaţiei Române de Şah, al cărei sponsor oficial Superbet a devenit de anul acesta, organizează în premieră, tot la Stejarii Country Club, o competiţie naţională, SuperChess Cup. Jucătorii români îşi vor disputa supremaţia de-a lungul celor 9 runde de şah-rapid şi 18 de blitz, iar valoarea premiilor la acest turneu naţional însumează 15.000 USD.

Marilor şahişti recunoscuţi la nivel mondial li se vor alătura cei mai buni zece jucători din cadrul Federaţiei Române de Şah, într-un turneu paralel, SuperChess Cup. Onoraţi de faptul că am putut aduce, pentru prima dată în România, un eveniment de o asemenea anvergură, ne dorim să creştem interesul pentru această arie sportivă şi să susţinem dezvoltarea sa prin iniţiative cu componente educative şi sociale”, a declarat şi Augusta Dragic, cofondator al Superbet şi preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Superbet.

Superbet Rapid & Blitz Chess poate fi urmărit integral live pe site-ul:

www.grandchesstour.org.

Informaţii actualizate despre competiţie pot fi accesate pe canalele oficiale:

Website: www.superchess.ro, cea mai nouă platformă de şah din România, administrată de Fundaţia Superbet.

Facebook: https://www.facebook.com/SuperChess.ro

Instagram: https://www.instagram.com/superchess.ro/

DESPRE SUPERBET

  • Fondat în 2008 de antreprenorul Sacha Dragic.

  • Superbet şi-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicaţia mobilă în toamna lui 2018.

  • În 2017, compania şi-a lansat oficial operaţiunile şi pe piaţa din Polonia, unde deţine licenţe de operare atât în retail, cât şi în online.

  • Pe lângă operaţiunile directe din Polonia, Superbet are şi birouri deschise în Austria, Serbia, Croaţia, Malta şi Marea Britanie.

  • Superbet este prima şi singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).

  • În 2018, la zece ani de la deschiderea primei agenţii, Superbet a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.

  • Din mai 2019, Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, cu active sub administrare de peste 500 de miliarde de dolari, a devenit acţionar minoritar al grupului Superbet.

  • În 2019, Superbet operează o reţea de peste 1.400 de agenţii la nivel naţional şi are peste 3.500 de angajaţi. Este cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din industria de profil şi printre cei mai mari contribuabili la bugetul naţional cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.

  • În 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziţiei de lider în România, continuarea extinderii regionale, susţinerea sportului românesc şi implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil.

###

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.