Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice a fost înfiinţată în anul 2012 propunându-şi să promoveze practicile de succes şi facilitarea unei schimbări culturale în domeniul securităţii informaţiei. ANSSI este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, profesională şi independentă, cu peste 40 de membri, companii cu aproximativ 20000 de angajaţi, reprezentând 25% din totalul salariaţilor din industria privată de IT şi comunicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) a fost invitată la evenimentul ”Chief Information Innovation Office pentru eliminarea birocraţiei în România, în avantajul cetăţenilor”, organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Informaţionale (ADSI) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI Bucureşti), în colaborare cu Comisia pentru Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, Asociaţia Directorilor de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor – CIO Council,  Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor şi Comisia pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului din Senatul României.

Reprezentanţii ANSSI au punctat necesitatea preluării si adaptării practicilor de succes la nivel european si internaţional pentru îmbunătăţirea funcţionării administraţiei publice prin utilizarea soluţiilor informatice. De asemenea, s-au făcut propuneri concrete privind realizarea Intranetului Statului, introducerea in COR a ocupaţiei de Ofiţer de Securitate a Informaţiei, dezvoltarea platformei naţionale de autentificare prin mijloace electronice şi o construcţie instituţională independentă politic pentru implementarea Agendei Digitale.

Reprezentanţii guvernului şi cei ai comisiilor parlamentare au preluat concluziile evenimentului cu promisiunea de a le formaliza şi operaţionaliza printr-un nou cadru legislativ şi de reglementare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.