Agenţia Naţională de Integritate a solicitat instituţiilor competente (Instituţia Prefectului sau Consiliilor judeţente/locale) revocarea din funcţie a şapte persoane care au fost validate pentru exercitarea mandatelor de aleşi locali (2016-2020), deşi, potrivit dispoziţiilor art. 25 din Legea nr. 176/2010, aceştia se aflau sub interdicţia de a ocupa o funcţie publică, pe o perioada de trei ani, ca urmare a încălcării regimulului juridic al incompatibilităţilor sau al conflictelor de interese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În consecinţă, au fost revocate mandatele următorilor aleşi locali:

- Mihăeşteanu Marin -  incompatibilitate - Primar, Sprâncenata, jud. Olt;

- Iancu Ion  - incompatibilitate - Viceprimar, Gornet-Cricov, jud. Prahova;

- Pîrvu Pîrvu - incompatibilitate - Consilier local, Tuzla, jud. Constanţa;

- Paşca Vasile  -  incompatibilitate - Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare;

- Croitoru Constantin - incompatibilitate -  Consilier local, Crîngeni, jud. Teleorman;

- Drăghici Nicolae - incompatibilitate - Consilier local, Glãvile, jud. Vâlcea.

Menţionăm faptul că într-un singur caz, cel al lui Scutariu Sorin, viceprimar al Comunei Mitoc, jud. Botoşani, pentru care Agentia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă,  contrar dispoziţiilor legale în vigoare invocate în solicitările Agenţiei, Consiliul Local Mitoc a respins, prin vot secret, aplicarea revocării din funcţia de viceprimar, în şedinta din data de 15 septembrie 2016. Agenţia Naţională de Integritate va depune toate diligenţele necesare pentru punerea în aplicare a sancţiunilor disciplinare, conform competenţelor legale.

Precizăm faptul că ultimul raport MCV, remis în luna ianuarie a anului curent, remarcă faptul că "Viitoarele alegeri locale (iunie 2016) şi parlamentare (noiembrie 2016) vor constitui un test-cheie. Noua lege electorală prevede în mod expres că persoanele excluse de la alegeri printr-o hotărâre judecătorească nu pot candida la alegeri. ANI are responsabilitatea specifică de a verifica declaraţiile de avere ale tuturor candidaţilor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.