Anumite filme inspirate din fapte reale au avut un succes uriaş şi au reuşit să facă celebre în întreaga lume anumite poveşti emoţionante sau oameni care au marcat istoria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 5 poveşti adevărate care au dat naştere unor filme de succes:

 

1. Povestea lui Oskar Schindler - Unul dintre cele mai emoţionante filme din istorie, Schindler's List (1993), este inspirat din povestea adevărată a lui Oskar Schindler. Acesta era un om de afaceri german, care în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial a avut angajaţi în fabrica sa foarte mulţi evrei. În cele din urmă, Oskar Schindler s-a ataşat de aceştia  şi a salvat peste o mie dintre ei până la terminarea războiului. El şi-a cheltuit întreaga avere pentru a mitui oficialii germani în aşa fel încât angajaţii săi să nu fie ucişi. După încheierea războiului, el s-a mutat în Germania din Vest şi a primit ajutor din partea organizaţiilor evreieşti. S-a mutat apoi în Argentina, dar în 1958 a falimentat şi a revenit în Germania, unde a dat din nou greş în afaceri. A murit în 1974 şi a fost îngropat pe muntele Sionului, fiind singurul fost membru al Partidului Nazist care a fost onorat în acest fel.

 

2. Jocurile de poker organizate de Molly Bloom - Una dintre cele  mai spectaculoase poveşti din ultimii ani îi aparţine lui Molly Bloom. Fostă schioare de performanţă, aceasta s-a mutat în 2004 în Las  Vegas şi a devenit barman. La scurt timp distanţă ea a fost abordată de actorul Tobey Maguire şi a început să organizeze jocuri de poker pe bani grei. Actori celebri precum Ben Affleck, Leonardo DiCaprio şi Matt Damon au luat parte, foşti sportivi precum Pete Sampras, dar şi numeroşi oameni de afaceri. Ea a fost urmărită de FBI, iar în 2013 a fost arestată. În cele din urmă, în 2014 ea a recunoscut că a organizat aceste jocuri şi a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare şi la efectuarea a 200 de ore de muncă în folosul comunităţii. În prezent, Molly Bloom este antreprenor şi ajută femeile din întreaga lume să treacă peste orice dificultate. Cartea sa autobiografică a fost lansată în 2014, iar în 2017 a apărut şi filmul Molly's Game, în care rolul principal este interpretat de Jessica Chastian. Povestea lui Molly Bloom este una despre succes rapid, prăbuşire, dar şi despre renaştere.

 

3. Pianistul Wladyslaw Szpilman şi lupta pentru supravieţuire - O altă poveste emoţionantă din timpul celui De-Al Doilea Război Mondial. Szpilman a fost un pianist polonez, care a dus o adevărată luptă pentru supravieţuire în timpul războiului şi a Holocaustului. Prins într-un ghetou după ce Germania a invadat Polonia, Szpilman s-a ascuns timp de doi ani. În cele din urmă, el a fost ajutat de un ofiţer german, care detesta metodele naziştilor. Povestea lui Szpilman a dus şi la apariţia filmului The Pianist (2002), în care rolul principal a fost interpretat de Adrien Brody. După al Doilea Război Mondial, Szpliman şi-a reluat cariera la postul de radio naţional din Polonia. De asemenea, el a fost şi un compozitor de succes.

 

4. Frank Abagnale şi capacitatea de a se deghiza - Abagnale este unul dintre cei mai mari escroci din istoria SUA, care a devenit faimos după ce a susţinut că a reuşit să păcălească multă lume  şi să profeseze în domenii speciale. Astfel, înainte să împlinească 21 de ani, Abagnale a susţinut că a fost pilot de aeronave timp de doi ani, apoi doctor la un spital din Georgia şi a profesat şi în domeniul juridic în Louisiana timp de un an. Iar apoi a fost şi profesor la Brigham Young University. În 1980 a scris o carte autobiografică în care a povestit episoade spectaculoase din  viaţa sa. Această carte a dus şi la lansarea filmului Catch Me If You Can, cu Leonardo Di Caprio în rolul principal. Desigur, există mulţi oameni care au pus la îndoială spusele lui Abagnale.

 

5. Chris Kyle, American Sniper - Este unul dintre cei mai cunoscuţi soldaţi din istoria SUA. Chris Kyle este celebru peste capacitatea sa de a ucide inamicii cu sniperul. A avut 160 de victime confirmate în cele patru perioade petrecute în timpul războiului din  Irak. A fost decorat de mai multe ori. În 2012, el şi-a lansat autobiografia, denumită American Sniper. Aceasta a avut un succes uriaş, fiind best seller al The New York Times timp de 37 de săptămâni iar apoi Clint Eastwood a regizat un film inspirat din viaţa sa. În 2013, Kyle a fost însă ucis de Eddie Ray Routh la un poligon din Rough Creek Lodge. Routh a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Fiind omul care a ucis cei mai mulţi adversari din întreaga istorie a armatei SUA, Chris Kyle este ţinut minte ca un erou în această ţară.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.