Pentru mulţi oameni, momentul în care se decid să îşi corecteze alinierea dentară prin intermediul unui aparat dentar reprezintă o etapă importantă în călătoria către un zâmbet mai sănătos şi mai atractiv. Este un pas valoros către un aspect fizic îmbunătăţit, dar şi spre o sănătate orală mai bună. Cu toate acestea, după ce aparatul dentar este pus, începe o nouă etapă a procesului: perioada de purtare şi îngrijire corespunzătoare a aparatului. Există câteva aspecte pe care fiecare ar trebui să le cunoască şi să le ia în considerare după ce îşi pune aparatul dentar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1.Vei primi întrebări de la cei din jur

Atunci când decizi să-ţi corectezi alinierea dentară cu aparatul ortodontic (dentar), este inevitabil că vei atrage atenţia şi curiozitatea celor din jur. Fie că este vorba de colegi de şcoală sau de serviciu, prieteni sau membri ai familiei, odată ce aparatul dentar devine o parte vizibilă a zâmbetului tău, întrebările vor începe să apară. Este important să fii pregătit pentru aceste întrebări şi să abordezi subiectul cu înţelegere.

2.Este normal să vorbeşti amuzant

Unul dintre aspectele mai puţin discutate, dar adesea întâlnite, atunci când poţi un aparat dentar invisalign sau metalic, este modul în care acesta poate influenţa modul în care vorbeşti şi pronunţi cuvintele. Deşi iniţial poţi să ai dificultăţi în a te exprima fluent sau în a articula corect anumite sunete, este important să înţelegi că acesta este un proces normal şi temporar.

3.În primele zile, vei avea iritaţii pe interiorul buzelor şi obrajilor

Aparatul dentar este un corp străin în cavitatea bucală, iar mucoasa orală are nevoie de timp pentru a se adapta la această nouă structură. În primele zile, buzele şi obrajii pot fi sensibili şi pot dezvolta iritaţii din cauza frecării cu bracketurile şi firele aparatului. De asemenea, după ce îţi pui aparat dentar, este posibil să experimentezi o durere de masea sau disconfort în zona dentară.

4.Alimentele răcoritoare şi băuturile reci vor deveni prietenii tăi

După ce îţi pui aparat dentar, vei descoperi că anumite alimente şi băuturi pot deveni aliaţi preţioşi pentru a reduce disconfortul şi pentru a menţine o senzaţie plăcută în timpul purtării aparatului dentar. Consumul de băuturi reci poate oferi un efect de ameliorare a disconfortului cauzat de aparatul dentar, în special în primele zile după ce aparatul a fost pus.

5.Igiena orală este o prioritate

Purtarea unui aparat dentar aduce cu sine o responsabilitate crescută în ceea ce priveşte igiena orală. Menţinerea unei igiene dentare corespunzătoare este esenţială pentru a preveni problemele dentare şi pentru a asigura un tratament eficient şi de succes cu aparatul dentar.

Este esenţial să ai răbdare, să acorzi atenţie regulilor şi recomandărilor ortodontului tău şi să-ţi dedici timpul pentru o îngrijire corespunzătoare a aparatului dentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.