Cumpărarea unei maşini rulate poate fi dificilă atunci când nu ştii care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent. Ai putea cumpăra o maşină nouă. Dar, având în vedere că preţul mediu al unei maşini noi poate ajunge la suma de 34.000 de dolari, s-ar putea ca o maşină nouă să nu intre în buget. Din fericire, în ziua de azi este extrem de uşor să cumperi o maşină rulată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1.Vechimea maşinii şi preţul

Cumpărarea unui auto sh înseamnă să găseşti un echilibru între preţ şi fiabilitate conform specialiştilor. Prea nouă, o maşină va fi prea scumpă, prea veche, ar putea necesita prea multe reparaţii. De aceea, specialiştii recomandă cumpărarea unei maşini rulate cu o vechime de aproximativ 3 ani. Sunt mari şanse ca acestea să fie în stare bună şi ar putea costa cu până la 40% mai puţin decât omologii săi mai noi.

2. Stabileşte un buget înainte de a începe să cauţi maşina

Dacă eşti interesat de auto Germania este important să fii realist cu privire la ceea ce îţi poţi permite aşa că include în buget o sumă care să includă preţul de vânzare al maşinii, pentru a face plinul maşinii şi pentru costurile de service, întreţinere şi asigurare.

3. Verifică dacă există semne de deteriorare

Asigură-te că verifici interiorul şi exteriorul maşinii pentru a vedea dacă există semne de deteriorare.  Iată la ce trebuie să fii atent atunci când te-ai decis să faci o achiziţie, chiar şi printr-un dealer auto:

-        Inspectează interiorul şi partea inferioară a maşinii pentru a vedea dacă există urme de reparaţii anterioare, inclusiv goluri în panourile de caroserie şi vopsire. Verifică interiorul pentru rugină, reziduuri de noroi sau mucegai. Asigură-te că faci verificări şi sub covoare, în portbagaj sau în alte zone în care apa nu ar ajunge în mod normal decât dacă este scufundată.

-        Testează componentele electrice. Testează de mai multe ori ştergătoarele de parbriz, semnalizatoarele, aerul condiţionat, pentru a te asigura că totul este funcţional.

4. Verifică documentele maşinii

Cere toate documentele maşinii, actele de proprietate şi cele cu privire la istoricul maşinii. Trebuie să verifici cartea de service şi certificatul de înmatriculare pentru a confirma informaţiile despre maşina care te interesează.

5. Fă un test drive

Când vine vorba de achiziţionarea unei maşini rulate îţi recomandăm să faci un test drive. Experţii recomandă efectuarea unui test drive al maşinii o bună bucată de timp, în jur de 45 de minute ar trebui să fie suficient de mult timp pentru a-ţi face o idee despre maşină. Atunci când conduci, vei dori să conduci maşina pe o mare varietate de drumuri – de la drumurile mai lente din oraş până la autostrăzile principale. Este o idee bună să observi cum se simte maşina la frânare şi la accelerare.

În cele din urmă, dacă nu ai experienţă în cumpărarea unei maşini rulate, ar fi o idee bună să ceri unui mecanic să te însoţească pentru că el va şti la ce să fie atent şi ce întrebări să pună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.