Lectura reprezintă un element important, chiar şi în perioada copilăriei, prin care cei mici pot descoperi elementele lumii în care trăiesc, dar şi cum funcţionează acestea. Există o paletă foarte largă de cărţi dedicate copiilor pe piaţă, iar părinţii se pot simţi uneori copleşiţi de această alegere, fiindcă îşi doresc să ia ceva educativ, pe placul prichindelului lor. De aceea, lista de mai jos poate fi de ajutor pentru acei părinţi care sunt în căutarea unor titluri noi, ce să intre în biblioteca copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vezi mai jos cele 5 cărţi educative pentru copii recomandate:

1.     „Ema spune noapte bună” de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Autoarea aceasta a scris mai multe romane sau cărţulii pentru cei mici, toate în stilul său caracteristic. Titlul de mai sus este printre cele mai iubite de cei mici, dar şi de părinţi deopotrivă, fiind o poveste fermecătoare, numai bună pentru a fi citită seara înainte de culcare. Cartea îi introduce pe copii în viaţa micuţei Ema şi a animăluţelor sale de pluş, care îşi iau rămas bun înainte de culcare. Textul este simplu, cu un limbaj accesibil pentru copii, iar ilustraţiile sunt simpatice şi colorate, aşa că vor atrage clar atenţia celor mici. Această carte este poate face parte dintr-un ritual perfect de noapte bună, tocmai pentru că  îi ajută pe copii să se relaxeze şi să se pregătească treptat pentru somn. Dacă vrei să faci un cadou unui copil, pe lângă jucăriile pentru copii de la Babyjohn.ro poţi strecura şi o astfel de carte, care va fi cu siguranţă apreciată.

2.     „Micul Prinţ” de Antoine De Saint-Exupery

O clasică în adevăratul sens al cuvântului, aşa că nu putea lipsi de pe această listă. Există mai multe variante de traduceri în limba română, la diferite edituri, aşa că părinţii au de unde alege, orice variantă le face mai mult cu ochiul. Este o lectură bună atât pentru mici, cât şi pentru cei mari, care ar putea regăsi şi sensuri mai profunde în scriitura autorului, care e încărcată cu note de înţelepciune.

3.     Seria „Dar Motan” de Cristina Andone

Cărţile din această serie îl au în prim-plan pe Dar, un motan simpatic, negru, care alături de prietenul său Toto, dar şi de alte pisici, se aventurează să cunoască lumea. Fiecare carte din serie are o anumită tematică. Câteva exemple de titluri scrise de Cristina Androne în această serie sunt: „Dar motan dăruieşte”, „Dar motan călătoreşte” sau „Dar motan greşeşte”. Autoarea surprinde foarte frumos anumite aspecte banale ale vieţii cotidiene şi le prezintă într-o manieră hazlie, numai bună pentru a stârni curiozitatea celor mici. Ilustraţiile superbe realizate de Emi Balint completează perfect rândurile scrise.

4.     „Sănătos ca un dragon!” de Stepanka Sekaninova & Veronika Zaharova

O altă carte educativă, care este recomandată pentru cei mici este „Sănătos ca un dragon!”. Cele două personaje principale, dragonul şi mica prinţesă, învaţă împreună să realizeze mici task-uri, cum ar fi să se spele pe mâini corect sau cum să-şi perieze dinţii. Prin prisma conţinutului său, poate fi o carte numai bună care să le fixeze aceste idei de igienă celor mici în minte, pe lângă sesiunile practice realizate alături de părinţi.

5.     Seria „Pippi Şoseţica” de Astrid Lindgren

Personajul principal, Pippi, este o fetiţă carismatică, cu părul roşcat prin în două cozi, pistruiată, ce poartă două şosete desperecheate. Este o carte scrisă cu umor, care îi va face pe cei mici să o admire pe eroina principală, ce iese cu brio din toate aventurile pe care le parcurge.

Aşadar, acestea au fost recomandările de cărţi educative pentru copii. Toate vin cu aer fresh şi jucăuş şi sunt alegeri ideale atât pentru părinţii care vor să lărgească bibliotecile celor mici, cât şi pentru cei care sunt în căutarea unui cadou adecvat pentru un copil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.