La data de 9 octombrie, Grupul DIGI a desfăşurat cea mai recentă campanie de donare de sânge DIGI Donează VIAŢĂ, ediţia curentă înregistrând rezultate remarcabile, prin mobilizarea exemplară a peste 400 de angajaţi din toate punctele de lucru din ţară. Prin contribuţia #oamenilorDIGI, s-au colectat peste 180 litri de sânge care vor acoperi nevoile medicale pentru aproximativ 1000 pacienţi aflaţi în dificultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul DIGI continuă să se implice activ în susţinerea donării voluntare şi recurente de sânge, pe fondul cerinţei constante de rezerve sanguine şi deficitului de donatori cu care ţara noastră se confruntă.

Lansat în iunie 2019, proiectul de responsabilitate socială DIGI Donează VIAŢĂ promovează importanţa actului de donare de sânge şi conştientizarea rolului donatorului în salvarea şi susţinerea calităţii vieţii pacienţilor. Nevoia de sânge este universală, iar acest “medicament” nepreţuit nu poate fi cumpărat, nu are înlocuitor, ci poate fi obţinut doar prin bunăvoinţa şi altruismul oamenilor din jur.

În premieră faţă de ediţiile anterioare, în cadrul campaniei DIGI Donează VIAŢĂ din data de 9 octombrie, la îndemnul Şi tu poţi să fii erou!”, aproximativ 400 de angajaţi DIGI din 25 de filiale din ţară au dat curs provocării de a se transforma în adevăraţi eroi salvatori pentru aproape 1000 de vieţi.     

Astfel, într-un maraton de curaj şi generozitate, peste 180 litri de sânge au fost donaţi, la nivel naţional, în centrele de transfuzie sanguină din Alba-Iulia, Alexandria, Bacău, Bistriţa, Braşov, Brăila, Botoşani, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi Vaslui.

Organizarea sesiunii de donare din Bucureşti la sediul companiei a fost posibilă cu sprijinul colectelor mobile din partea Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, respectiv Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN “Colonel Prof. Nicolae Nestorescu”.

Regăsită în două dintre direcţiile strategice de CSR: #DigiBenefit (voluntariat) şi #DigiWell (sănătate şi stare de bine), iniţativa DIGI Donează VIAŢĂ a fost promovată şi susţinută şi de către colegii din divizia media a Grupului: Digi24, Digi FM, PROFM, Digi Documentare.

Din 2019 şi până în prezent, în cadrul celor 15 sesiuni desfăşurate de Grupul DIGI, 1.905 de angajaţi au donat peste 850 litri de sânge, de care au beneficiat aproximativ 5.715 pacienţi.

Mulţumim cadrelor medicale şi #oamenilorDIGI care au răspuns pozitiv apelului la umanitate şi implicare civică, au demonstrat că solidaritatea curge prin venele noastre şi au oferit o şansă la viaţă celor care au nevoie de ajutor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.