Implantul dentar este cea mai buna solutie pentru refacerea integritatii dentare, inlocuind intr-un mod aproape perfect dintele natural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Data fiind tehnologia din ce in ce mai evoluata, astazi aproape oricine se poate bucura de un implant dentar ieftin, care sa ii serveasca intreaga viata.

Implantul dentar este un surub realizat din titan, care inlocuieste in totalitate radacina unui dinte lipsa si asigura estetica si masticatie perfecta.

Inainte de achizitia unui implant, este bine sa se cunoasca o serie de informatii importante.

1. Un dinte lipsa duce la probleme grave de sanatate

Conform celor de la draristide.ro, un dinte lipsa care nu beneficiaza de implant dentar duce la o multime de probleme care pot avea impact major asupra sanatatii. Astfel, osul in care era dintele se va resorbi, dintii vecini se vor inclina iar riscul de aparitie a cariilor este mult mai mare. De asemenea, exista riscuri mari de aparitie a bolilor parodontale.

2. Implantul dentar vine la pachet cu o multime de beneficii

Beneficiile sunt evidente si se contureaza printr-un zambet perfect, eliminarea tuturor riscurilor si pastrarea dintilor intacti.

3. Procesul de implantare nu doare

Foarte multi pacienti se tem de durere, mai ales ca este vorba despre o procedura invaziva. Totusi, sesiunea de implantare este lipsita de durere. In regiune pot sa apara dureri cateva zile dupa operatie, insa acestea nu sunt foarte mari si trec cu analgezice usoare.

4. O astfel de solutie dentara este din ce in ce mai ieftina

In trecut, implanturile dentare erau destul de scumpe, foarte putini fiind cei care isi permiteau sa se bucure de astfel de tehnologii. Din fericire, astazi un tratament de acest fel are costuri ce incep de la 350 de euro, suma pe care si-o poate permite aproape oricine, mai ales daca tinem cont ca este vorba de o investitie pe viitor.

5. Implantul dentar se poate face in aproape orice cabinet

Aproape orice clinica dentara si orice cabinet stomatologic ofera aceasta solutie. Astfel, indiferent ca se vizeaza un cabinet stomatologic sector 4 din Bucuresti sau un cabinet stomatologic de la tara, serviciul este disponibil.

6. Dintele nou obtinut se simte ca dintele natural

Titanul este prietenos cu organismul uman iar dintele implantat se comporta la fel cum o face un dinte normal. Acesta permite toate activitatile zilnice fara niciun fel de probleme. In cazurile extreme, in care titanul genereaza alergii, exista si posibilitatea unor implanturi din zirconiu, la fel de rezistente si extrem de interesante din punct de vedere al proprietatilor.

7. Istoria implantului dentar incepe inca din cele mai vechi timpuri

Implantul dentar modern este prezent in clinici de doar cateva zeci de ani. Totusi, inca din cele mai vechi timpuri s-a incercat inlocuirea dintilor lipsa, folosindu-se scoici, dinti de la donatori si o multime de alte materiale interesante. Multe incercari insa, au dus la decesul pacientilor, implantul din titan fiind prima solutie cu adevarat eficienta pentru cei cu probleme.

8. Implantul dentar nu se cariaza

Problema cariilor poate sa dispara in cazul in care se opteaza pentru un implant. Totusi, este bine sa se ingrijeasca foarte bine acest nou dinte, pentru o rezistenta cat mai mare si pentru o eficienta deplina. Cei care au implanturi ar trebui sa renunte la fumat, sa utilizeze ata dentara si sa aiba un periaj zilnic.

9. Implanturile de pe maxilarul superior au o durata mai mare decat cele de pe maxilarul inferior

Se pare ca acestea nu sunt supuse la atatea presiuni in timp, reusind sa faca fata cu brio provocarilor.

10. Aproape oricine se poate bucura de implantul dentar

Chiar si persoanele care nu au suficient os pentru implant pot sa beneficieze de aditie osoasa si de solutii moderne pentru un zambet cu adevarat perfect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.