Tunisia este o destinaţie magică, una dintre zonele Orientului Apropiat care a atras întotdeauna dragostea şi fascinaţia vizitatorilor, şi poate fi cu uşurinţă locul pentru o vacanţă de neuitat. Dacă şi tu iei în considerare să alegi Tunisia ca următoarea destinaţie de vacanţă, iată care sunt lucrurile pe care ar fi bine să le ştii înainte, pentru a te asigura că nimic nu-ţi va strica sejurul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai importante 10 lucruri pe care să le ştii despre Tunisia înainte de a pleca în vacanţă

Tunisia este o destinaţie de vacanţă iubită de foarte mulţi români pentru exotismul şi misterul ei, parcă rupte din poveştile Şeherezadei. Dacă intenţionezi să pleci într-o vacanţă în Tunisia, iată ce ţi-ar prinde bine să ştii:

Limba

Limba oficială a Tunisiei este araba, însă acest lucru nu ar trebui să te oprească din a o vizita. A doua limbă vorbită în Tunisia pe scară largă este franceza, iar în zonele turistice se vorbeşte şi engleză sau chiar germana, deci limba arabă nu ar trebui să te intimideze atunci când îţi alegi noua destinaţie de vacanţă.

Viza

Chiar dacă pentru cetăţenii europeni şi americani nu sunt cerute vize în cazul şederilor de scurtă durată, cel mai indicat este să cauţi informaţii înainte, astfel încât să poţi rezolva în timp util dacă este cazul.

Religia

Un aspect important de care să ţii cont atunci când vizitezi Tunisia este faptul că vei păşi pe teritoriul unui stat a cărui religie este cea musulmană, iar acest lucru vine la pachet cu anumite restricţii. Alege haine mai modeste, care să-ţi acopere corpul mai mult, în special dacă eşti femeie, evită să consumi alcool pe stradă şi, dacă ajungi în Tunisia în perioada Ramadanului, evită să mănânci, să bei sau să fumezi pe stradă în timpul zilei.

Moneda

Moneda Tunisiei este dinarul tunisian, iar pentru siguranţa ta şi a bugetului tău este recomandat să faci conversia doar în cadrul unei bănci sau a unei instituţii de curs valutar autorizate.

Mâncarea

Mâncarea este un aspect important şi în cazul Tunisiei, ca în cazul tuturor culturilor noi. Bucură-te de combinaţia specifică de influenţe arăbeşti şi mediteraneene, de mâncăruri picante, pe bază de pui sau miel şi îndrăzneşte să testezi lucruri noi.

Schema de vaccinare

Pentru o călătorie sigură este indicat să verifici ce vaccinuri împotriva bolilor tropicale sunt necesare pe perioada vacanţei şi să te asiguri că le faci în timp util.

Respectarea tradiţiilor

Chiar dacă vii ca turist, este indicat să respecţi tradiţiile locale. Deşi pe plajă este acceptată ţinuta clasică de mers la plajă, dacă ai de vizitat şi un sit istoric sau poate un oraş, recomandarea este să ai la tine o ţinută care să-ţi acopere cât de mult corpul, pentru a evita posibilele situaţii jenante.

 Detaliile medicale

Fie că te ştii cu o afecţiune cronică sau nu, atunci când pleci în vacanţă într-o zonă atât de diferită de ceea ce numeşti acasă, este recomandat să ai la tine o mini trusă medicală cu medicamente pentru greaţă, diaree, febră sau antiinflamatoare, precum şi orice altceva ai considera necesar, astfel încât să previi momentele nefericite care îţi pot strica vacanţa.

Acces limitat la alcool

Atunci când alegi să mergi în vacanţă în Tunisia, trebuie să ştii că, fiind o ţară musulmană, accesul la alcool va fi destul de limitat dacă vrei să te aventurezi în afara marilor zone turistice.

Vei negocia la sânge

La fel ca în alte ţări din Orientul Apropiat, şi în Tunisia negocierea este o artă devenită tradiţie. Ca turist, atunci când vei trece prin pieţele locale, recomandat este să negociezi la sânge pentru tot ce vrei să iei acasă, asigurându-te astfel nu doar că vei obţine un preţ corect, ci şi că vei lua parte la o tradiţie a negoţului transmisă vreme de generaţii.

Tunisia este o ţară fascinantă, ce merită din plin să fie descoperită. Dacă eşti în căutarea unei agenţii de turism din România, Karpaten te întâmpină cu cele mai variate oferte, fie că alegi o vacanţă în Tunisia sau că îţi faci curaj să vizitezi acea destinaţie la care ai visat dintotdeauna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.