Actualul sezon de Champions League a fost unul extrem de spectaculos, cu o medie consistentă de goluri marcate în partidele din grupe. Cel mai prolific marcator a fost Sebastien Haller, care a reuşit ceva ce nici măcar Cristiano Ronaldo sau Leo Messi nu au reuşit, şi anume să marcheze în fiecare din cele 6 meciuri disputate în faza grupelor. Este primul jucător care reuşeşte această performanţă în întreaga istorie a Ligii Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu un total de 10 goluri (jumătate din totalul reuşit de Ajax în grupe), atacantul de 27 de ani al lui Ajax Amsterdam este primul în topul marcatorilor şi al doilea favorit la titlul de golgheter, cu o cotă de 3.50 oferită de bookmakerii agenţiei de pariuri online 888sport, care a pregătit deja cotele antepost pentru acest sezon de Champions League.

În sezonul trecut, Erling Haaland a câştigat trofeul de golgheter cu 10 goluri marcate.

Sebastien Haller şi-a început cariera în 2005, în Franţa, evoluând pentru echipe precum Vigneux, Bretigny sau Auxerre, pentru ca 10 ani mai târziu să ajungă în Olanda, la Utrecht, sub formă de împrumut. În perioada 2017-2019 a jucat la Frankfurt, apoi a ajuns la West Ham United şi în ianuarie 2021 a semnat cu actuala sa echipă, Ajax. În prezent, valoarea de piaţă a ivorianului este 27 de milioane de euro.

În optimi, Ajax o are ca adversară pe Benfica Lisabona, formaţie care a încasat 9 goluri în grupe, aşa sunt şanse destul de bune ca Haller să mai puncteze. Mai ales că Ajax este favorita dublei, cu o cotă de 1.23 la calificare, faţă de 4.25, cota pentru o calificare a lusitanilor în sferturi.

Spuneam că Haller este favoritul numărul 2 la trofeul de cel mai bun marcator în aceste sezon, aşa că haideţi să vedem ce jucători sunt pe prima şi a treia poziţie în topul favoriţilor.

Cu o cotă de doar 1.67, 9 goluri marcate deja şi având în spate o adevărată maşinărie de goluri (medie de 3.6 goluri în cele 6 meciuri din grupe), Robert Lewandowski este principalul favorit la trofeu.

Polonezul lui Bayern Munchen nu mai are nevoie de nicio prezentare, aşa că o să spunem doar că Bayern este favorita numărul 2 în Liga Campionilor (cota 4.75, în timp ce Manchester City, favorita numărul 1, are cota 4.00 la trofeu) şi că adversara din optimi este Red Bull Salzburg.

1.04 este cota la care poţi paria pe o calificare în sferturi a bavarezilor, aşa că zarurile par deja aruncate, caz în care Lewandowski are toate şansele să mai prindă minim 4 meciuri în primăvara UCL.

Favoritul numărul 3 este Mohamed Salah, cu o cotă extrem de interesantă, 9.00. După un 2020 destul de slab, atacantul lui Liverpool revenit la forma care l-a consacrat şi înscrie pe bandă rulantă.

În cele 6 meciuri din grupele UCL a reuşit deja să marcheze de 7 ori, iar în Premier League de 15 ori în 18 partide. Totuşi, Salah este abia pe poziţia a 3-a în topul favoriţilor, iar acest lucru se datorează faptului că are cu 3 goluri mai puţin marcate decât Haller, precum şi faptului că Liverpool o are pe Inter Milano adversară în optimi. Campioana Italiei este din nou lider în Serie A, a primit în grupele UCL doar 5 goluri şi este o formaţie peste nivelul lui Salzburg sau Benfica Lisabona.

Partidele tur din optimile Champions League vor avea loc pe 15, 16, 22 şi 23 februarie 2022, iar meciurile retur sunt programate pe 8, 9, 15 şi 16 martie 2022, între următoarele echipe:

  • RB Salzburg – Bayern Munchen
  • Sporting Lisabona – Manchester City
  • Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam
  • Chelsea Londra – LOSC Lille
  • Atletico de Madrid – Manchester  United
  • Villareal – Juventus Torino
  • Inter Milano – Liverpool
  • PSG – Real Madrid

Sferturile de finală sunt programate pe 5 şi 12 aprilie, semifinalele pe 26 aprilie şi 3 mai, iar finala UCL 2022 se dispută pe 28 mai, cu începere de la ora 21:00.

Cotele prezentate pot suferi modificări în orice moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.