Champions League rămânea cea mai populară competiţie fotbalistică intercluburi. După o tragere la sorţi cu repetiţie, care a iscat multe controverse, luni, 13 decembrie 2021, au fost stabilite meciurile din prima etapă eliminatorie a competiţiei:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • Salzburg – Bayern Munchen
  • Sporting Lisabona – Manchester City
  • Benfica Lisabona – Ajax Amsterdam
  • Chelsea –  Lille
  • Atletico Madrid – Manchester  United
  • Villareal – Juventus Torino
  • Inter Milano – Liverpool
  • PSG – Real Madrid

Partidele tur sunt programate pe 15, 16, 22 şi 23 februarie 2022, iar meciurile retur vor avea loc pe 8, 9, 15 şi 16 martie 2022.

Se observă că încă din optimile Champions League ne vom bucura de meciuri care ar putea oricând să se dispute în finală: PSG vs. Real Madrid, Inter Milano vs. Liverpool sau Atletico Madrid vs. Manchester United. Trei dintre echipele cu pretenţii în acest sezon, Bayern Munchen, Manchester City şi Chelsea vor avea parte de un traseu relativ accesibil, urmând să-şi dispute locul în sferturile de finală cu Salzburg, Sporting Lisabona şi, respectiv, Lille.

Cum arată cotele la pariuri pentru câştigarea Champions League?

După stabilirea meciurilor din optimi, agenţiile de pariuri online şi-au revizuit cotele afişate pentru câştigarea Champions League în acest sezon. Cu cota 4.00, Manchester City este favorită la câştigarea trofeului în oferta de pariuri Champions League la 888sport. Ea este urmată îndeaproape de Bayern Munchen, cu cota 4.75, şi Liverpool cu cota 5.75.

Actuala campioană a Europei, Chelsea Londra este a 4-a în acest top, cu cota 9.00, în timp ce PSG, în ciuda atacului său stelar, primeşte doar cota 10.00. Ajax Amsterdam, Manchester United şi Real Madrid completează top 8 al favoritelor la câştigarea Champions League.

Vor reuşi Manchester City sau PSG să obţină primul trofeu Champions League?

Manchester City şi Paris Saint Germain au o istorie recentă cu multe similitudini. După perioade în care au ieşit din elita fotbalului, cele două au revenit spectaculos din momentul în care au fost preluate de fonduri de investiţii din Orientul Apropiat. Demarând campanii agresive de achiziţii ele au reuşit să construiască loturi a căror valoare depăşeşte miliardul de euro.

Cele două au reuşit să se impună în competiţiile interne. Supremaţia parizienilor în Ligue 1 (8 titluri consecutive) a fost întreruptă sezonul trecut de Lille. Ei au trecut peste acest accident şi, în acest sezon, după numai 18 etape, au 13 puncte avans în clasament. La rândul lor, „cetăţenii” au pus monopol pe Premier League, câştigând 3 din ultimele 4 ediţii.

Adevăratul obiectiv al celor două cluburi rămâne câştigarea Champions League. PSG în 2020 şi City în 2021 au pierdut cu acelaşi scor, 0-1, finalele disputate în compania lui Bayern Munchen şi, respectiv, Chelsea Londra.

Dacă bookmakerii 888sport o văd pe Manchester City ca favorită la câştigarea competiţiei, surprinde cota 9.00 cu care este creditată PSG, o echipă cu un atac format din Mbappe, Messi, Neymar şi Di Maria, dar şi cu alţi jucători de top în celelalte compartimente: Wijnaldum, Verratti, Donnarumma, Marquinhos, Sergio Ramos sau Achraf Hakimi.

Este clar că nu va trece mult timp până când una dintre cele două super-echipe va reuşi să triumfe în competiţia supremă inter-cluburi. Se pare că, în optimi, Manchester City este avantajată deoarece o va întâlni pe Sporting Lisabona, în timp ce parizienii vor da piept cu Real Madrid, „monstrul sacru” al competiţiei (13 trofee în palmares).

Tăvălugul Bayern Munchen este cu ochii pe trofeu

Bayern Munchen nu are concurenţă în Bundesliga unde s-a impus în ultimele 9 sezoane. Şi în acest an bavarezii conduc confortabil în clasament, astfel că principala lor provocare este câştigarea Champions League. Pentru această performanţă, ei sunt creditaţi cu o cotă de 4.75 în oferta antepost de la 888sport.

Cu o singură înfrângere în ultimele 3 sezoane ale competiţiei, trupa pregătită de Julian Nagelsman nu stă la discuţie cu nimeni. Bayern a câştigat grupa cu număr maxim de puncte şi un golaveraj incredibil, 22-3. Dacă Lewandovsky, Gnabry, Sane, Goretzka, Muller, Coman sau Musiala îşi vor păstra forma sportivă, vor fi puţine echipe care vor putea face faţă fotbalului propus de aceştia. Cota la care se poate paria pe un nou trofeu UCL în vitrina lui Bayern este 4.75 la 888sport. O cotă excelentă dacă luăm în calcul şi adversara stabilită la tragerea la sorţi a optimilor, Red Bull Salzburg.

Liverpool – cota 5.75 pentru a redeveni campioana Europei

Liverpool este o echipă la acelaşi nivel cu Bayern Munchen şi Manchester City. Cormoranii promovează un fotbal total, spectaculos, oferit de unii dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai vremii: Mane, Salah, Firminho, Jotta, Origi, Henderson, Trent Alexander-Arnold, van Dijk sau Alcantara.

Sub conducerea caristmaticului manager Jurgen Klopp, această echipă este un pretendent serios la câştigarea oricărei competiţii la care participă. Ca şi Bayern sau Ajax Amsterdam, Liverpool a terminat grupa din care au făcut parte Atletico Madrid, Porto şi AC Milan cu punctaj maxim şi golaveraj 17-6.

Cotele menţionate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.