În majoritatea zilelor, fermierii sunt nevoiţi să opereze pe vehicule şi să utilizeze utilaje atunci când condiţiile de iluminare nu sunt tocmai grozave. Ceaţa, de exemplu, este un mare inconvenient care determină alegerea unei tehnologii de iluminat potrivite pentru tractoare, vehicule şi alte echipamente utilizate în agricultură. Iluminarea perfectă a zonei de lucru este absolut esenţială pentru a se obţine o productivitate ridicată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnologia de iluminare pentru agricultură – halogen sau LED

Se poate alege între diverse tipuri de tehnologii de iluminat pentru a găsi soluţiile ideale, care să vă îndeplinească cerinţele. Halogenul, de exemplu, este o tehnologie încercată şi testată, care este foarte apreciată, mai ales că becul se poate schimba cu mare uşurinţă. La rândul său, tehnologia LED prezintă avantajele sale. Durata de viaţă este extrem de lungă, consumul de energie este minim, iar performanţa luminii este foarte puternică. În plus, atunci când optaţi pentru faruri pentru tractor şi alte opţiuni de iluminare puse la dispoziţie de producători de renume, veţi avea siguranţa că veţi putea lucra în condiţii mai dure, deoarece sistemele de iluminare de înaltă calitate sunt rezistente la praf şi la apă, demonstrează un comportament bun la vibraţii şi rezistă, de asemenea, la temperaturi extreme şi la factori externi, cum ar fi aruncarea pietrişului. Multe faruri pentru tractoare dispun de un management termic activ, asta însemnând că lampa de lucru se reduce automat înainte de a se putea supraîncălzi. Temperatura culorii este un alt factor decisiv. Lămpile de lucru cu LED-uri au o temperatură de culoare mai mare decât becurile cu halogen şi, prin urmare, pot asigura o lumină cât mai apropiată de lumina naturală. O astfel de lumină este mai puţin obositoare pentru ochi şi, de asemenea, îmbunătăţeşte vizibilitatea. Asta înseamnă că vă puteţi concentra mai bine şi puteţi fi mai productiv. Deoarece ochiul uman se concentrează automat pe cel mai luminos punct al unei suprafeţe, este important ca lămpile de lucru să ilumineze uniform suprafeţele de lucru. Prin urmare, în ultimii ani, producătorii de soluţii de iluminat pentru vehiculele şi utilajele de agricultură au dezvoltat lămpi de lucru care reduc intensitatea luminii la distanţă apropiată şi care sporesc intensitatea luminii la distanţă mare. Rezultă astfel că lumina este distribuită mai omogen. În plus, soluţiile de iluminare cu halogen pot fi asociate cu opţiunile LED – trebuie doar să înlocuiţi lămpile de lucru cu halogen care s-au defectat cu lămpi de lucru LED.

Clasa de protecţie a lămpilor de lucru în agricultură

Tractoarele, utilajele şi echipamentele pentru agricultură sunt adesea utilizate pe toate tipurile de vreme, asta însemnând că lămpile de lucru sunt supuse multor factori diferiţi. Devine astfel important să acordaţi atenţie clasei de protecţie. Clasele de protecţie precizează în ce măsură echipamentele electrice ale vehiculelor, de exemplu lămpile de lucru, sunt protejate împotriva anumitor condiţii de mediu, cum ar fi praful sau apa. Prin urmare, lămpile de lucru trebuie să fie protejate împotriva condiţiilor meteorologice agresive, dar este necesar şi ca acestea să reziste la medii nefavorabile şi să poată fi curăţate cu uşurinţă. Puteţi, de exemplu, să optaţi pentru soluţii de iluminare care să poată fi spălate fără probleme cu un aparat de curăţat cu înaltă presiune. În cele din urmă, asiguraţi-vă că celelalte dispozitive electronice nu vor fi supuse la nicio interferenţă atunci când lămpile sunt în funcţiune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.