Preţul pentru un elevator auto porneşte de la aproximativ 3000 de lei şi poate depăşi suma de 75.000 de lei în funcţie de model. Pe de altă parte, diferenţele observate la prima vedere dintre un elevator ieftin şi unui scump nu par să justifice preţul exorbitant al unora dintre utilaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dar există totuşi nişte deosebiri esenţiale care fac ca utilajele scumpe să fie o achiziţie la fel de bună, sau chiar mai bună decât cele ieftine, în funcţie de nevoi. Despre toate acestea, vom vorbi în continuare în rândurile cu urmează, menţionând în mod expres şi faptul că toate tipurile de elevatoare auto prezentate în continuare pot fi achiziţionate de pe site-ul eqp.ro la preţuri foarte convenabile, potrivite pentru calitatea şi funcţiile pe care le prezintă.

Câte tipuri de elevatoare auto există?

Cele dintâi elevatoare auto inventate vreodată erau prevăzute cu un sistem asemănător celui folosit pentru fabricarea scaunelor de frizer, iar pentru funcţionalitatea lor, modele de acest fel se mai folosesc şi în ziua de azi, în special în SUA, acolo unde au fost create elevatoarele.

Dar în prezent, cele mai comune şi mai practice tipuri de elevatoare auto sunt cele de tip platformă, cele cu o arhitectură asemănătare unei foarfece, elevatoarele auto cu două coloane şi elevatoarele auto cu patru coloane.

De asemenea, în funcţie de modul lor de acţionare, se pot distinge elevatoare auto electromecanice şi elevatoare auto electrohidraulice.

Care sunt cele mai ieftine elevatoare auto?

Cele mai ieftine elevatoare auto sunt cele de tip platformă sau foarfecă, special create pentru vulcanizările, sau atelierele auto care dispun de un spaţiu de instalare foarte strâmt. Ele sunt uşoare, mobile şi pot fi utilizate pentru majoritatea maşinilor mici, cu condiţia ca masa acestora să nu depăşească masa lor maximă de ridicare. Pentru faptul că sunt foarte convenabile, acest tip de elevatoare auto sunt preferatele proprietarilor de ateliere auto cu un buget de investiţie mic. Dar din punct de vedere al funcţionalităţii, aceste utilaje au şi nişte limitări şi anume imposibilitatea de a ridica automobilele până la o înălţime foarte mare sau utilizarea pentru operaţii de fineţe.

Care sunt cele mai scumpe elevatoare auto?

Cele mai scumpe tipuri de elevatoare auto sunt elevatoarele auto electrohidraulice, de tip foarfecă, special create pentru reglarea direcţiei roţilor. Reglarea direcţiei este o operaţie destul de complicată, ce necesită un elevator auto special, cu o sarcină maximă şi o înăţlţime de ridicare mari. Ele sunt prevăzute cu două platouri înglobate pentru relaxarea punţii din spate. De asemenea, sistemul lor este compatibil cu aparatul de direcţie.

Care este cel mai bun elevator auto în care merită să investeşti?

Dacă dispui de un spaţiu de instalare mic şi ai nevoie de un elevator auto care să îndeplinească aceleaşi funcţii ca un cric hidraulic, dar într-un mod mai practic, atunci este suficient să investeşti într-un elevator auto special pentru vulcanizări. Nu costă mult, nu necesită fixare în podea şi cântăreşte mai puţin decât elevatoarele obişnuite, motiv pentru care are cerinţe de instalare minime.

Pe de altă parte, dacă ai nevoie de un elevator auto special pentru operaţiile de reglare a direcţiei, sfatul specialiştilor este să investeşti într-un elevator auto anume fabricat cu acest scop. Într-adevăr, este cel mai scump tip de elevator auto, dar investiţia în el se amortizează foarte rapid datorită faptului că toate automobilele au nevoie din când în când de un astfel de serviciu, dar sunt puţine atelierele auto unde pot beneficia de el.

Dacă dispui de un buget generos, dar nu suficient pentru achiziţia unui elevator auto de direcţie, dar nici nu vrei să cumperi chiar cel mai ieftin aparat de pe piaţă. O altă alegere foarte inspirată poate fi investiţia într-un elevator auto cu două coloane. Printre avantajele acestui tip de utilaje se numără faptul că nu costă foarte mult comparativ cu elevatoarele auto de tip foarfecă, dar au o sarcină de ridicare foarte mare, motiv pentru care pot fi utilizate pentru automobile de diferite dimensiuni. În plus, permit ridicarea vehiculelor depanate până la înălţimi de maxime 1800 milimetri, ceea ce face ca operaţiile mecanice asupra lor să poată fi efectuate într-o poziţie foarte confortabilă, stând în picioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.