AFI Europe Romania anunţă astăzi că întregul portofoliu de birouri, format din 7 proiecte de birouri Clasa A – AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK FLOREASCA, AFI LAKEVIEW, AFI PARK BRAŞOV şi AFI PARK TIMIŞOARA au primit Certificarea WELL Health-Safety de la The International WELL Building Institute (IWBI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimii 2 ani, AFI Europe Romania a investit în implementarea procedurilor care au adus acreditarea oficială, o recunoastere a faptului ca AFI ofera in cladirile sale unul dintre cele mai sănătoase medii de lucru de pe piaţa de birouri din România. Certificarea WELL Health-Safety este o evaluare bazată pe dovezi concrete şi verificată de terţi pentru toate clădirile noi şi existente. Se concentrează pe politici operaţionale, pe protocoale de întreţinere, pe implicarea părţilor interesate şi pe elaborarea planurilor de urgenţă pentru mediul post-COVID-19 de azi şi din viitor.

„Tendinţa de a reveni la birou în rândul chiriaşilor devine din ce în ce mai clară pe zi ce trece. În calitate de lideri de piaţă, este responsabilitatea noastră să oferim tuturor chiriaşilor şi partenerilor noştri de afaceri standardul cel mai inalt pentru securitate şi confort. Prin urmare, avem o preocupare constantă şi nu inlaturam niciun efort pentru protejarea mediului de lucru oferit de ansamblurile noastre de birouri. Această certificare obţinută pentru întregul portofoliu de birouri din România este dovada că acţiunile noastre obţin cele mai bune rezultate şi suntem capabili să oferim un mediu de lucru sănătos şi sigur tuturor chiriaşilor noştri”, spune Emma Toma – Head of Office Division, AFI Europe Romania.

WELL Health – Safety matters a fost creat ca răspuns la pandemia COVID-19. El constă în măsuri operaţionale care pot fi luate pentru a ajuta la atenuarea răspândirii acesteia pe cinci piloni-cheie: proceduri de curăţare şi igienizare, programe de pregătire pentru situaţii de urgenţă, implicare şi comunicare cu părţile interesate, serviciu de sănătate, resurse şi managementul calităţii aerului şi a apei.

Pentru a susţine acest program, AFI Europe a implementat sistemul de purificare a aerului Global Plasma Solutions (GPS), deoarece este dovedit că o calitate slabă a aerului ne afectează performanţa individuală cu până la 40%. GPS foloseşte tehnologia de ionizare bipolară Needlepoint, o metodă patentată care permite purificarea foarte eficientă a aerului. Măsura de modernizare a fost introdusă în toate clădirile din Europa aparţinând grupului, inclusiv în România, şi a reprezentat un pionierat, fiind primul sistem modern de purificare a aerului prin ionizare.

Evaluarea pentru sănătate şi siguranţă WELL oferă o sursă centralizată şi un organism de conducere pentru a valida eforturile depuse de proprietari şi operatori. Acesta foloseşte informaţii extrase de la Grupul de lucru IWBI privind COVID-19, pe lângă îndrumările privind răspândirea COVID-19 şi a altor infecţii respiratorii, îndrumări dezvoltate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), centrele globale de control şi prevenire a bolilor şi agenţiile de gestionare a situaţiilor de urgenţă, precum şi asociaţii recunoscute care elaborează standarde, cum ar fi ASTM International şi ASHRAE, şi instituţii academice şi de cercetare de top, precum şi principiile de bază deja stabilite de standardul de construcţie WELL al IWBI, cadrul principal pentru promovarea sănătăţii în clădiri şi spaţii de tot felul.

„Evaluarea WELL pentru Siguranţa Sănătăţii obţinută pentru întregul portofoliu de birouri AFI Europe completează certificările “verzi” deja acordate pentru aceste clădiri şi contribuie simultan la obţinerea de date măsurabile privind performanţa clădirii, sănătatea şi siguranţa ocupanţilor. De asemenea, demonstrează angajamentul AFI Europe faţă de sănătatea şi bunăstarea oamenilor, oferind atât chiriaşilor, cât şi personalului de management al clădirii un mediu sigur şi sănătos, precum şi o experienţă deosebit de plăcută în spaţiile de birouri”, adaugă Oana Stamatin, Chief Officer ESG CEE & România în cadrul Colliers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.