Primăria Sectorului 5, împreună cu Fundaţia Tinmar, lansează programul de burse „Educaţie pentru viitor- Bursele Fundatiei Tinmar”, program care are ca scop stimularea performanţei în educaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 600 de elevi din Sectorul 5 vor avea acces la burse de merit oferite de Fundaţia Tinmar, în anul şcolar 2024, fiecare bursă dintre cele 600 însumând 100 euro/lună pentru activităţi educaţionale. Valoarea proiectului este de aproximativ 400.000 euro şi vizează elevi cu media notelor peste 9, 50.

În acest mod, elevii sunt sprijiniţi să-şi continue parcursul educaţional, să-şi descopere şi să-şi dezvolte abilităţile şi talentele individuale şi să aibă acces la oportunităţile pe care educaţia le oferă, conducând în cele din urmă la o societate mai echitabilă şi mai prosperă pentru toţi.

Colaborarea între Primăria Sectorului 5 şi Fundaţia Tinmar s-a născut în mod firesc, pentru că atât reprezentanţii Primăriei, cât şi cei ai Fundaţiei consideră că investiţiile în educaţie sunt fundamentale pentru dezvoltarea durabilă a comunităţii.

Proiectul “Educatie pentru viitor- Bursele fundatiei Tinmar”  se doreste a fi continuat si in anii scolari urmatori si extins la nivel national.

"În fiecare elev, vedem o promisiune pentru viitorul nostru, iar educaţia de calitate este cheia pentru a debloca acest potenţial. M-am născut şi am crescut în sectorul 5, astfel că simt o conexiune profundă şi personală cu această comunitate. Parteneriatul dintre Fundaţia Tinmar şi Primăria Sectorului 5 este o dovadă a angajamentului comun de a oferi aceste oportunităţi esenţiale tinerilor, pentru a construi o societate mai înţeleaptă, mai echitabilă şi plină de oportunităţi.", a transmis Preşedintele Fundaţiei Tinmar, Ionuţ Bonoiu.

"Prin colaborarea strânsă cu Fundaţia Tinmar, ne unim forţele pentru a ne asigura că educaţia devine un pilon de bază în dezvoltarea comunităţii noastre. În Sectorul 5 sunt cele mai multe cazuri sociale şi mulţi dintre copiii proveniţi din famiilile defavorizate nu au şansa la educaţie de calitate. Acest proiect reprezintă mai mult decât o investiţie în viitorul tinerilor noştri; este o investiţie în viitorul Sectorului 5 şi al societăţii în ansamblu. Mă angajez să sprijinim şi să extindem aceste iniţiative, pentru ca fiecare copil să aibă acces la educaţia de care are nevoie pentru a reuşi.", este mesajul transmis de Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.