Nicuşor Dan a dat publicităţii, miercuri, un sondaj comandat de USR şi realizat de Kantar TNS, potrivit căruia, la o participare de vot de 55%, PSD ar avea 40% din intenţiile de vot, USR - 19%, iar PNL doar 18%. Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a reacţionat la prezentarea acestuia, susţinând că PNL are un scor de aproximativ 30% şi că ar fi bine ca USR să aibă 19%, pentru că astfel ar putea face împreună Guvernul după alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sondajul Kantar TNS, firma cu care am lucrat şi la alegerile locale, ne arată că românii încep să creadă în noi. S-au săturat de cei care ne-au ţinut 27 ani scufundaţi în corupţie şi ne-au condamnat la sărăcie. Din ce în ce mai mulţi români ne văd ca pe acea alternativă reală, pe care au aşteptat-o atâta vreme. Din ce în ce mai mulţi români nu mai vor să voteze răul cel mai mic, ci binele mai mare. Din ce în ce mai mulţi decid că vor să meargă pe mâna cuiva care - chiar dacă n-a mai făcut politică - e onest şi îi pasă cu adevărat de oameni”, a comentat Nicuşor Dan, care a postat rezultatului sondajului pe Facebook.

Conform sondajului, 55% din alegători ar merge cu siguranţă la vot, iar dintre aceştia 40% ar vota cu PSD, 18% cu PNL, 19% cu USR, 7% cu ALDE, 7% cu PMP.

UDMR şi PRU nu ar trece pragul electoral, obţinând doar 3% din voturi, relevă sondajul Kantar TNS.

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a reacţionat tot pe Facebook în legătură cu sondajul prezentat de Nicuşor Dan.

”Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :)). În privinţa PNL, toate cercetările independente de noi indică PNL la un scor de aproximativ 30 la sută. În aceste condiţii, dacă prezenţa va fi cea estimată de USR, iar scorul lor va fi compus din două cifre, vom putea realiza fără emoţii majoritatea necesară pentru învestirea unui guvern Dacian Cioloş, aşa cum ni-l dorim şi noi şi USR”, a scris Alina Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.