Chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-3, 6-1, pe jucătoarea belgiană Maryna Zanevska, locul 62 WTA, şi s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, fază în care ar putea evolua cu Simona Halep, locul 19 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zheng s-a impus după un meci care a durat 71 de minute. Halep trebuie să treacă de prima manşă pentru a juca împotriva sportivei din China, pe care a învins-o, la începutul anului, cu 6-3, 6-2, în semfinale la Melbourne Summer Set 1.

Până atunci, românca, favorita numărul 19, va trebui să o învingă, marţi, pe germana Nastasja Schunk, locul 167 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Tot luni, Ana Bogdan, locul 93 WTA, a început meciul cu Victoria Azarenka din Belarus, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 15, dar jocul a fost întrerupt la scorul de 7-6 (7), 3-3, din cauza ploii, după aproximativ 90 de minute.

Ana Bogdan a făcut un prim de excepţie, deşi a fost condusă în permanenţă, cu 4-1, 5-2, cu două break-uri, 6-5, cu break. Românca a luptat extraordinar şi a reuşit să trimită setul în tie-break. Azarenka a condus iar, cu 6-3, dar nu putut să închidă jocul, parţial din cauza propriilor erori, dar şi în urma frumoasei evoluţii a adversarei ei. Bogdan a fost cea a care a câştigat setul, cu 7-6 (7), la a doua minge, după o oră şi zece minute de la start.

În setul secund, meciul a fost întrerupt la scorul de 3-3, din cauza ploii. Şi în acesta, sportiva din Berlaus a condus cu 3-1, dar din nou Bogdan a revenit şi a egalat.

Învingătoarea dintre Azarenka şi Bogdan va da piept în manşa a doua cu germana Andrea Petkovic, locul 65 WTA, care a eliminat-o, cu 6-4, 6-2, pe franţuzoaica Oceanie Dodin, locul 84 WTA.

În schimb, japoneza Naomi Osaka, locul 38 WTA, a fost învinsă, în prima manşă, cu 7-5, 6-4, de americanca Amanda Anisimova, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 27, după un meci de o oră şi jumătate.

Liderul WTA, Iga Swiatek, a trecut fără probleme de prima manşă, după ce a câştigat, cu scorul de 6-2, 6-0, în 54 de minute, partida cu ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 119 WTA, venită din calificări.

În manşa a doua, Swiatek, care a ajuns la 29 de meciuri consecutive fără înfrângere, va evolua cu americanca Alison Riske, locul 43 WTA, sau cu Daiana Iastremska din Ucraina, locul 82 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA. Învinsele în primul tur primesc câte 62.000 de euro şi 10 puncte fiecare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.