Unele dintre regulile FIFA privind transferurile de jucători ar putea încălca reglementările Uniunii Europene, deoarece interferează cu relaţiile contractuale dintre jucători şi cluburi, a declarat un consilier al instanţei supreme europene, potrivit bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul general Maciej Szpunar a transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) că anumite norme "sunt de natură restrictivă şi pot fi justificate doar în circumstanţe specifice". El a adăugat că aceste reguli pot limita capacitatea unui club de a cumpăra jucători şi pot să împiedice concurenţa pe piaţa transferurilor.

Cazul a fost înaintat la CJUE de fostul jucător din Premier League Lassana Diarra, care a semnat pentru Lokomotiv Moscova în 2013, dar căruia i-a fost reziliat contractul un an mai târziu.

Fostul mijlocaş al echipelor Chelsea, Arsenal şi Portsmouth susţine că transferul la clubul belgian Charleroi a eşuat din cauza faptului că se temea că va trebui să plătească o compensaţie lui Lokomotiv, conform regulilor FIFA.

Diarra a declarat că regulile forului mondial, conform cărora un nou club ar fi responsabil în comun cu el pentru plata compensaţiilor către Lokomotiv, i-au împiedicat eforturile de a-şi găsi o altă echipă.

Ulterior, el a dat în judecată FIFA şi Federaţia Regală Belgiană de Fotbal la un tribunal belgian solicitând daune şi şase milioane de euro.

Instanţa belgiană a cerut îndrumare CJUE, iar Szpunar, alături de avocaţii lui Diarra, au recomandat judecătorilor să ia partea jucătorului atunci când CJUE se va pronunţa în lunile următoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.